VELIKI USPEH: BELGRADE FASHION WEEK NA LONDONSKOJ NEDELJI MODI

Tokom London Fashion Week-a, u okviru programa Fashion Scout, održan je i Belgrade Fashion Week Showcase! Zvanično prva revija Belgrade Fashion Week-a tokom trajanja Londonske Nedelje Mode prikazala je radove pet dizajnera koje je internacionalni žiri izabrao, nakon konkursne revije, kao najbolje predstavnike domaćeg modnog dizajna.

Belgrade_Fashion_Week_Showcase_SS16_006
Ana Ljubinković sa svojim modelima na London Fashion Week-u

Ana Ljubinković, Budislava Keković, Ivana Pilja, George Styler i Vlada Savić ispunili su najvažniji cilj ovog projekta i na pravi način predstavili kreativnost i potencijal srpskog modnog dizajna.

Revija je održana u Freemasons’ Hall, jednoj od najznačajnijih londonskih građevina poznatoj po svom Art Deco stilu, a koja se nalazi u srcu Covent Garden-a.

Belgrade_Fashion_Week_Showcase_SS16_016
Dizajnerka Budislava Keković

Pohvale koje stižu od internacionalnih modnih stručnjaka, i modne javnosti uopšte, još jedna su potvrda kvalitetnog rada i svakako će biti dodatni vetar u leđa, ne samo dizajnerima koji su ovoga puta predstavili svoje kolekcije u Londonu, nego i celokupnoj modnoj sceni u Srbiiji. Ponovo je dokazano da je kreativnost jedno od najjačih oružija za poboljšanje imidža naše zemlje i da svetski prepoznat potencijal koji u ovom slučaju srpski modni dizajn nosi sa sobom treba dodatno podržati i iskoristiti na pravi način.

Belgrade_Fashion_Week_Showcase_SS16_022
Modni kreator George Styler

Najnovije kolekcije pomenutih dizajnera, koje su pobrali niz pohvala svetske modne javnosti, domaća publika imaće prilike da vidi tokom narednog beogradskog Black ‘n’ Easy Fashion Week-a koji će biti održan u periodu od 2. do 10. novembra 2015. godine.

Belgrade_Fashion_Week_Showcase_SS16_029
Ivana Pilja predstavila je najnovije kreacije u Londonu

One thought on “VELIKI USPEH: BELGRADE FASHION WEEK NA LONDONSKOJ NEDELJI MODI

Comments are closed.