CHANEL Rouge Allure Velvet ruž – definicija crvene boje

CHANEL Rouge Allure Velvet ruž u kolekciji za sezonu proleće-leto 2023. dolazi u novim nijansama  crvene boje, kojima se najavljuje povratak crvenog ruža. Prolećna linija ruževa bazirana je na 6 legendarnih nijansi crvene, što je ujedno i oličenje, primer strasti prema bojama kuće Chanel.

Chanel Rouge Allure Velvet ruž 2023

Rouge Allure Velvet ruž usavršava se čitav vek

Crvena boja, po interpretaciji Gabriele Chanel, koja je prvi ruž kreirala još 1924. godine, govori o moći i slobodi, kako pokreta, tako i misli. Ruž, a posebno crveni, za nju je bio tajno “oružje” žene. Od te 1924. godine Chanel počinje da uvodi nikada ranije viđene nijanse crvene, varijacije boja inspirisane epohama koje dolaze. Menjale su se teksture i finiši ruževa, a nijanse sve više usavršavale jer – crvena boja trebalo bi da predstavlja odraz života i ličnosti svih žena, smatrala je Coco Chanel. Ono što je konstanta je da Rouge Allure Velvet sadrži ultra fine pigmente za dugotrajnu i intenzivnu boju. Biserni pigmenti svakom satenskom finišu daju sjaj, snažne su prekrivne moći, a prijatnim za nošenje čini ih ricinusovo ulje i shea buter.

Crvena kao sinonim jedinstvene elegancije

Kada bi crvena mogla da govori, podstakla bi žene da „napadnu“, govorila je. Chanel Rouge Allure Velvet kolekcija predstavlja zlatni standard za ruž, a paleta od 20 nijansi dizajnirana je da prikaže svaku ličnost i da odgovara svakom tonu kože. Chanel vizija crvene boje – smele i delikatne, bezvremenske, radikalne i večne, uvek je obeležena savršenom i jedinstvenom elegancijom.

Nova kolekcija Rouge Allure Velvet ruževa za sezonu proleće-leto 2023. ženama daje beskrajnu slobodu da istražuju svoja raspoloženja, da dodaju suptilni dodir samopouzdanja ili zavođenja. Nove nijanse kreirane su da na osnovu 6 legendarnih, kako bi pokazale svaki od mnogih aspekata žene, i to su : soft Libre (62) Abstrait (69), La Favorite (43) – koralne nijanse sa akcentom fuksije, Rouge Charnel (56) – “prava” crvena, Rouge Feu (57) – narandžastocrvena, i Rouge Vie (58) – prljavocrvena.
Cena: 5.340 din (Sephora), 5.400 din (Jasmin).

Chanel Rouge Allure Velvet ruž 2023

Chanel Rouge Allure Velvet ruž 2023

Foto: CHANEL Beauty press