CLOUDWALKER BY ANA LJUBINKOVIĆ: SUDAR NEVINOSTI I ISKUSTVA

Revija Ane Ljubinkovic

Nakon velikog uspeha u Londonu i Budimpešti kolekcija Ane Ljubinković Cloudwalker za proleće/leto 2016 prikazana je beogradskoj publici na 38. Black n Easy Fashion Week-u.  I ova kolekcija ženstvenih kreacija bila je posebno inspirativna za nastavak saradnje kreativnog tandema – Ane i kompanije Avon.

Anini modeli dočaravaju sudar nevinosti i iskustva, a uz pomoć različitih make-up kombinacija mogu da se transformišu iz visoke mode u svakodnevni stajling. Kreacije su uglavnom ručno rađene i nose utisak visoke mode, dok dizajnerka naglašava da se radi o urbanoj visokoj modi koja može da se nosi svaki dan.

Nalazeći vezu u naizgled nespojivim elementima, Ana godinama gradi prepoznatljivu i specifičnu siluetu u večitoj potrazi za originalom. Ručno rađene haljine od goblena nose smerni duh prošlih vremena, nasuprot komadima od lak-kože koje asociraju na fetiš odeću. Skulpturalna silueta naglašava ženske obline i zapravo čini osnovu za večitu igru detaljima. Retro futurizam, prefinjeni kič i etno-glamur su kontradikcije koje čine modu Ane Ljubinković prepoznatljivom kako beogradskim, tako sada već i svetskim ljubiteljima autorske mode.

Ana je još jednom pokazala da ume da spoji ono što je na prvi pogled nespojivo, a kompanija Avon i šminkerka Nataša Maljević pobrinuli su se za interesantan make-up koji pojačava utisak koji modeli ostavljaju kako na fotografijama, tako i na pisti.

Ana Ljubinkovic

– Sa zadovoljstvom smo nastavili saradnju, koja se pokazala kao dobitna kombinacija za savršen izgled modela. Kompanija Avon kao make-up partner Ane Ljubinković teži da doprinese njenom radu koji je poznat i van granica naše zemlje, i u pravom svetlu prikaže njene upećatljive kreacije. Rezultat ove odlićne saradnje i jedinstvene revije za proleće/leto 2016, najbolje se može definisati kao urbana visoka moda, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim – istakla je Aleksandra Jankovski iz kompanije Avon.

Foto: Belgrade Fashion Week