Crno-bele pruge za malo drame u enterijeru..

Crno-bele pruge u enterijeru pripisuju se francuskom trendu uređenja prostora. Toliko je klasičan, smeo, ali i otmen, elegantan, razigran, lako razbija monotoniju… Čak i najmanji prugasti crno-beli detalj uvek daje nagoveštaj drame. Minimalno dodavanje crno-belih pruga u ambijent može da ima veliki uticaj na prostor.

crno bele pruge enterijer

Crno-bele pruge daju poseban pečat svakom prostoru

Crno-beli zidovi, bilo da su tako bojeni ili se koriste tapete najelegantnije izgledaju sa zlatnim detaljima – ogledalima, lampama, lusterima, ukrasnim vazama/ćupovima… i ostalim dekorativnim detaljima. Ukoliko imate strah da pruge stavite na zidove, možda je najbolje da prvo probate da u prostor unesete tepih sa crno-belim prugama kojim se dočarala topla dobrodošlica. Kao što prugaste zavese mogu da budu efektne u bilo kom stilu uređenjea sobe, tako deluje i crno-beli prugasti tepih.

Živopisni načini da crno-belim prugama suzite ili proširite prostor

Bilo da ih koristite “dramatično” u ambijentu ili samo kao manji dodatak, bilo da su unete u monohromatski prostor ili samo crno-bele pruge dodajete kako bi se postigao kontrast ili ih koristite na zidovima i podovima ili na velikim komadima nameštaja – malo je verovatno da će bilo kakav dodir crno-belih pruga ostati neprimećen. Mnogo je načina na koje možemo da koristimo crno-bele pruge u enterijeru:

Vertikalne pruge
Korišćenje vertikalnih crno-belih pruga u prostoru uvek daje iluziju veće visine – čini da su zidovi viši no što jesu. Dakle, bilo da su pruge široke ili uske, preporuka je da se one koriste za prostoriju sa niskim plafonom kako bi izgledala više.

Horizontalne pruge
Korišćenje horizontalnih pruga daje iluziju veće dužine. Dodavanje horizontalnih pruga u prostor može da učini da zidovi izgledaju šire, a prolazi – beskrajni.

Dijagonalne pruge
Dijagonalno postavljanje crno-belih pruga je daleko najdramatičnije u uređenju enterijera. Ako želite da učinite nešto smelo u prostoru, onda su dijagonalne crno-bele pravi izbor.

Crno-bele pruge različite širine
Uske pruge će jedva biti vidljive u velikom prostoru i tako neće imati nikakav uticaj. S tim u vezi savet je da se u velikim prostorijama koriste šire pruge. Nasuprot tome, široke pruge će učiniti da mala soba izgleda još manje te se za mni prostor koriste uže pruge.

crnobeli nameštaj

crno bele tapete

crnobeli nameštaj

crnobeli nameštaj

crnobeli nameštaj

Foto: Pinterest