Crno-bele pruge za malo drame u enterijeru

Crbo-bele pruge u enterijeru pripisuju se francuskom trendu uređenja prostora. Toliko je smeo, ali i otmen, elegantan, razigran, lako razbija monotoniju…  Čak i najmanji prugasti crno-beli detalj uvek daje nagoveštaj drame. Minimalno dodavanje crno-belih pruga u ambijent može da ima veliki uticaj na prostor.

crno bele pruge enterijer

Živopisni načini da se prostor oplemeni crno-belim prugama

Bilo da ih koristite “dramatično” u ambijentu ili samo kao manji dodatak, bilo da su unete u monohromatski prostor ili samo crno-bele pruge dodajete kako bi se postigao kontrast ili ih koristite na zidovima i podovima ili na velikim komadima nameštaja – malo je verovatno da će bilo kakav dodir crno-belih pruga ostati neprimećen. Mnogo je načina na koje možemo da koristimo crno-bele pruge u enterijeru:

Vertikalne pruge 
Korišćenje vertikalnih crno-belih pruga u prostoru uvek daje iluziju veće visine – čini da su zidovi viši no što jesu. Dakle, bilo da su pruge široke ili uske, preporuka je da se one koriste za prostoriju sa niskim plafonom kako bi izgledala više.

Horizontalne pruge 
Korišćenje horizontalnih pruga daje iluziju veće dužine. Dodavanje horizontalnih pruga u prostor može da učini da uske trake zida izgledaju šire, a prolazi – beskrajni.

Dijagonalne pruge
Dijagonalno postavljanje crno-belih pruga je daleko najdramatičnije u u uređenju enterijera. Ako želite da učinite nešto smelo u prostoru, onda su dijagonalne crno-bele pravi izbor.

Crno-bele pruge različite širine
Uske pruge će jedva biti vidljive u velikom prostoru i tako neće imati nikakav uticaj. S tim u vezi savet je da se u velikim prostorijama koriste šire pruge. Nasuprot tome, široke pruge će učiniti da mala soba izgleda još manje te se za mni prostor koriste uže pruge.

crnobeli nameštaj

crno bele tapete

crnobeli nameštaj

crno bele tapete

crnobeli nameštaj

crno bele tapete

crnobeli nameštaj

crnobeli nameštaj

crnobela fotelja

crnobeli nameštaj

crnobeli nameštaj

Foto: Pinterest