ČUDNOVATA FLORA I FAUNA MIONE STEFANOVIĆ

IMG_9810

Umetnički doživljaj prirode prikazan je na akvarelima Mione Stefanović izloženim u beogradskoj galeriji Singidunum. „Kroz seriju crteža, ovog puta, pokušavam da suprotstavim poznate životne cikluse iz prirode, sa svojim, izmišljenim i na sopstveni način tumačenim. Flora i fauna vodene sredine, čarobni svet plavkastih, zelenkastih, nekad mrkih valera, sam je po sebi čudnovat, ponekad čudovišan, bez izuzetka uvek očaravajući.“, opisuje umetnica inspiraciju za svoj rad.

IMG_9816

Autorka akvarela izvedenih vodenim tehnikama i tušem objašnjava radove kao lake i maglovite, kao svet koji dolazi iz sveprisutnog činioca – vode.

 

Miona Stefanović je diplomirala 2010. godine na Odseku keramika Fakulteta primenjenih umetnosti kod prof. Velimira Vukićevića, na Predmetu unikatna keramika. Učesnik je mnogobrojnih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i radionica i simpozijuma. Od 2011. godine ima status samostalnog umetnika i član je ULUPUDS-a. Jedan je od osnivača Udruženja za izradu i promociju unikatne keramike „1250“, odnosno, „Galerije 1250“ koja je i prva autorska galerija keramike u Beogradu.
Foto: Singidunum