DA PRAZNICI BUDU JOŠ LEPŠI: IKEA PREDSTAVLJA DVE NOVE ZIMSKE KOLEKCIJE

Oktobar je mesec kada u robnu kuću IKEA stižu zimske, praznične kolekcije uz koje proslavljamo sezonu udobnih okupljanja. Novo u ponudi su proizvodi iz dve linije – VÄRMER i VINTERFEST.
Varmer je nastala tako što je Ikea pozvala dve dizajnerske kulture, iz dva različita dela sveta, Švedske i Kenije, da kreiraju kolekciju inspirisanu praznicima koja će ih učiniti još lepšimim. Dizajneri Sarah i Jens Fager iz Švedske, početnu ideju našli su u svakodnevnom životu svoje porodice tokom zimske sezone. S druge strane, supružnike iz Najrobija (Kenija) Naeem Biviji i Bethan Rayner inspirisale su sezonska atmosfera i lokalne aktivnosti tokom ovog perioda u godini.
– Inspirisale su nas tipične sezonske aktivnosti poput žetve avokada i okupljanja za kuvano vino. Sve u svemu, svrha naših proizvoda je da učine stvari lakšim i zabavnijim za korišćenje, bilo da je reč o deljenju obroka, igranju, ili jednostavnom ćaskanju – kaže par iz Najrobija.STOLICA/FOTELJA BEZ RUKOHVATA, 7.999 DIN.

ČINIJA, 799 DIN.

KORPA, 3.499 din.

Korišćenjem svojih stilova i svakodnevnice kao početne tačke za dizajn oba dizajnerska dvojca Varmer kolekciji utisnuli su lični pečat.
– Zaista volimo zimske dane, ušuškanu atmosferu s porodicom i prijateljima, kuvanje, zanate, igre, pa su komadi koje smo dizajnirali za Varmer veoma ličnog karaktera. Kreirali smo funkcionalne predmete, visoke dizajnerske vrednosti, napravljene od materijala koji će trajati još mnogo godina – navodi dizajnerski par Fager. Pa, bez obzira na to da li ćete provesti praznike igrajući se u snegu ili uživajući u tropskim predelima, Varmer kolekcija ima za svakoga ponešto, bez obzira na to gde će se praznici slaviti. Sastoji se od divnih, uvek aktuelnih i funkcionalnih komada nameštaja i ukrasa dizajniranih za sve vrste proslava, ali pre svega za zajedničke trenutke.

SET MODLA ZA TESTO, 6 KOM, 399 DIN.

NAVLAKA ZA JASTUK, 599 DIN.

LED VIŠENAMENSKA RASVETA, 1.999 DIN.POSLUŽAVNIK, 2.499 DIN.

Vinterfest kolekcija donosi mnogo detalja za praznično ukrašavanje. Za mnoge je to veoma lična stvar, te se u skladu s tim i biraju ukrasi. Bilo da voliš minimalistički pristup „manje je više”, ili praznike u svom punom sjaju, u Vinterfest liniji naćiće se za svakoga ponešto. Ovogodišnji praznični asortiman inspirisan je savremenim načinima proslave i povezivanja ljudi. Kolekcija Vinterfest donosi razigrane i smele oblike skandinavskog nasleđa koje kombinuje jednostavnost i bogate šare. Umetnički izraz se oslanja na ekološke materijale, jarkocrvene, plave i neutralne boje.

Foto: Ikea