DA SE ČUJE GLAS MLADIH: UNICEF I RAKUTEN VIBER U ZAJEDNIČKOJ AKCIJI

Republika Srbija pridružila se U-Reportu, inicijativi koja se sprovodi kroz globalno partnerstvo UNICEF i Rakuten Vibera, a koja predstavlja alat za učešće u zajednici i omogućava mladima da iznesu svoje mišljenje i budu aktivni zagovornici pozitivnih promena, kako u svojim zajednicama, tako i među prijateljima. Korisnici Vibera sada mogu da pronađu i preuzmu besplatan paket U-Report Viber stikera koji ističu slogan “Tvoj glas je važan!” koji je dizajnirala Jelena Jaćimović.
U-Report je besplatna platforma za građansko učešće koja prikuplja i mapira mišljenja mladih u realnom vremenu kroz pitanja i ankete. Kreiran je sa ciljem da adresira teme koje su mladima važne u državnim institucijama, nevladinim organizacijama, kao i medijima i može iskorititi rezultate anketa u radu na projektima, razvoju politika i strategija za mlade kao i za merenje i analiziranje progresa u različitim oblastima koja se tiču dece i mladih.
– UNICEF-ova saradnja sa kompanijom Rakuten Viber veoma brzo uvećava broj mladih koji su u mogućnosti da pristupe pravovremenim, relevantnim i pozitivnim informacijama koje im mogu biti od značaja u životu. U-Report postoji u oko 60 zemalja sveta i ima oko 8 miliona korisnika. Uz podršku Vibera, znamo da će se čuti glas miliona mladih širom sveta – istakla je Tanya Accone, visoka savetnica za inovacije UNICEF.

– Mi u Rakuten Viberu veoma smo srećni što sarađujemo sa UNICEF kako bismo pomogli mladim ljudima u Srbiji da dele važne poruke i da se njihov glas čuje jasno i glasno kroz našu komunikacionu platformu. A pošto je privatnost glavni prioritet za kompaniju Rakuten Viber, oni će to moći da urade znajući da su njihovi podaci i identitet sigurni – izjavila je Daniela Ivanova, direktorka za razvoj poslovanja Rakuten Viber-a za Centralnu i Istočnu Evropu.
U-Report omogućava direktno i brzo prikupljanje i analizu podataka, a učešće je potpuno anonimno i svi podaci su sigurni:
# U-Report je besplatna onlajn platforma za ankete namenjene mladima.
# Anketama za Srbiju možete pristupiti putem Vibera.
# Trenutno postoji više od 8 miliona ljudi na U-Reporter, u više od 60 zemalja sveta, dok je u Srbiji registrovano njih 2.600.
# Rezultati anketa i mišljenja mladih su dostupni u svakom trenutku na sajtu serbia.ureport.in

Foto: press