Francuski film „TRIJUMF“ – najbolja komedija Festivala evropskog filma 2020. godine

FRANCUSKI FILM TRIJUMF komedija

Francuski film TRIJUMF (The Big Hit/ Un Triomphe) proglašen je najboljom komedijom Festivala evropskog filma 2020. godine. Ostvarenje „Trijumf“autora Emanuela Kurkola, koje je prikazano na Kanskom festivalu 2020. godine, u okviru glavne selekcije, donosi nam čuvenu dramu „Čekajući Godoa“ ali na nešto drugačiji način. Film se odnedavno prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Lična motivacija pretvarena u snaženje kolektivnog duha

Ne bi li sastavio kraj s krajem, glumac prihvata da vodi pozorišnu radionicu u zatvoru. Iznenađen velikom talentom zatvorenika, pokušaće da ih pripremi da izvedu predstavu u pravom pozorištu.
Inspirisana istinitim događajima, priča koja ličnu motivaciju pretvara u snaženje kolektivnog duha i nadilaženje individualnosti. Glavnu ulogu u filmu, koji je proglašen za najbolju komediju na Festivalu evropskog filma 2020. godine, ima Kad Merad.

Čekanje, srtpljenje i nada su imenice koje zatvorenici moraju da prihvate kako bi izašli na kraj sa godinama na koje su osuđeni, i možda su baš zato oni pravi tim koji može da razume i izvede dramu „Čekajući Godoa“ Semjuela Beketa, koja u svoj svojoj veličini prikazuje sav apsurd iščekivanja.

Foto: press