GUCCI Horsebit Chain torba lepša je nego što je bila pre 20 godina

Gucci Horsebit Chain torba vratila sa na modnu scenu bolja nego ikad i odmah postala hit ove jeseni. Za novu sezonu, stigla je i nova torba, mada Gucci Horsebit Chain uopšte nije nova. Kreirao je za jesen/zima 2003-2004. godine Tom Ford, u to vreme Gucci kreativni direktor, poznat kao čovek koji probudio tada “uspavanu” modnu kuću. Nova torbica sa metalnim lancem je zapravo reinterpretacija modela koji je pre dve decenije Tom Ford dizajnirao sa motivom inspirasanim konjičkim sportom, što pokazuje da je brend ostao veran svom nasleđu.

gucci horsebit torba

 

GUCCI Horsebit Chain torba sada ima dupli kaiš

Krajem avgusta 2023, nedelju dana pre početka Nedelje mode u Njujorku, Gucci je objavio svoju kampanju za jesen 2023. koju je fotografisao David Sims, a zaštitino lice novog modela je italijanska manekenka Vittoria Ceretti. David Sims uradio je niz fotografija predstavljajući kako nova Horsebit Chain torba izgleda u večernjem izdanju, a kako za dan.

GUCCI Horsebit Chain torba može da se nosi na ramenu ili u ruci, a novina na ponovo oživljenom modelu od pre 20 godina je to što ima dupli kaiš, jedan od lanca, a drugi od kože, i oba mogu da se skinu, ako se torbica nosi kao clutch model. Takođe, metalni lanac na prednjem delu torbe je značajno veći nego što je bio na prvobitnom modelu.

Gucci ne odustaje od vraćanja starih klasika iz svoje arhive

Povratak u život Horsebit torbice 20 godina kasnije obeležen je mnoštvom boja novog modela, kao i vrste kože od koje pravljena, a može se naći i sa klasičnim Gucci monogramskim dizajnom i ikonične prugama u zelenoj i crvenoj boji. Kada je došao na čelo Gucci kreativnog tima, Tom Ford je imao strategiju da iskoristi svu originalnu Gucci ikonografiju i oživi je kao statusni simbol, baš kao što je nekada bila. Oživljavanje Gucci Horsebit torbe pokazuje da modna kuća ne odustaje od vraćanja starih klasika iz svoje arhive, od popularne Jackie do Diane torbe, popularan model koji je nosila nekadašnja britanska princeza.

Cena: u zavisnosti od veličine modela – od 3.490 dolara

Foto: David Sims/Gucci

gucci horsebit chain torba

Foto: David Sims/Gucci
gucci horsebit torba
Foto @noorieana
gucci horsebit chain torba
Foto: David Sims/Gucci

gucci horsebit torba