Film “PROŠLI ŽIVOTI” jednan je od najboljih u 2023. i stigao je u bioskope

Film Prošli životi (Past Lives) rediteljke i scenaristkinje Selin Song, koja je inspiraciju za svoje debitantsko ostvarenje pronašla u ličnoj, životnoj priči, stigao je u naše bioskope. Brojna svetska kritika, među kojima The Guardian, Daily Telegraph, Rolling Stone, smatra da je reč o najboljem filmu u 2023. godini, koji je stigao u domaće bioskope.

Film prošli životi
Foto: press

Noć između dva muškarca

Jedne noći, pre nekoliko godina, rediteljka Selin Song (Celine Song) sedela je u baru između dvojice muškaraca, obojica su biliski ljudi iz različitog perioda njenog života. Jedan je bio njen suprug iz Njujorka, drugi je bio njena prva ljubav iz detinjstva, dok se još kao dete nije odselila iz Južne Koreje. Iz autobiografske priče nastao je scenario za naslov “Prošli životi” o kome svetska kritika piše da je reč o jednom od najboljih ostvarenja godine. The Guardian, Rolling Stone, Daily Telegraph samo su neki od viđenijih medija koji pozitivno ocenjuju film, navodeći da je reč o moćnoj čežnji, najboljoj ljubavnoj priči godine, do sigurnog kandidata za nagradu Oskar. Na prestižnom sajtu Rotten Tomatoes film je ocenjen sa 98 odsto pozitivne kritike. Zapanjujuća, savršena romansa, nežan, zabavan i bolno divan. Čudesan film!

Film “Prošli životi” bavi se delom sopstva koji izgubimo dok sazrevamo

Priča prati dvoje veoma povezanih prijatelja iz detinjstva koji se razdvajaju nakon što jedno od njih odlazi iz zemlje. Devojčica Nora zajedno sa svojom porodicom emigrira iz Južne Koreje i 20 godina kasnije, u Njujorku, ponovo se sreće sa svojim starim prijateljem suočavajući se sada sa svim onim što se naziva sudbinom, ljubavlju i životnim izborom. Prema rečima članova produkcije, rediteljka Song pretočila je svoje seme iskustva u film koji se ne bavi pukim ljubavnim trouglom. Bavi se nečim emocionalno složenijim, delovima sopstva koje gubimo dok sazrevamo u odrasle ljude i načinima na koje oni koje volimo oblikuju naše živote.