HELLO: NAJPRODAVANIJI SINGL U POSLEDNJIH 18 GODINA!

Hello video still - high resNovom pesmom “Hello” Adele je dostigla najveću nedeljnu prodaju, baš kao i pesma “Candle in the Wind 1997”, Eltona Džona. Pored toga što je izbila na prvo mesto Billboard Hot 100 liste, Adelin singl “Hello” je prva pesma ikada koja je za samo nedelju dana imala više od 1 milion prodatih singlova! Ovim uspehom, Adel se našla “rame uz rame” sa rekordom koji drži “Candle in the Wind”, pesma Eltona Džona posvećena Princezi Dajani 1997. godine. Adele_25_ALBUM_Cover_4000_141015 - credit Alasdair McLellan (1)

Dugoočekivani treći studijski album “25” Adele će objaviti u petak, 20. novembra 2015, u izdanju XL Recordings. Ovo je ujedno i početak saradnje Baggars group i izdavačke kuće Lampshade Media koja će pored promocije novog albuma Adele u Srbiji biti zadužena i za promociju svih izdanja Beggars group u okviru koje se nalaze 4AD, Rough Trade Records, Matador Records, and XL Recordings. Adele beleži i velike uspehe u Srbiji. Pesma je trenutno na prvom mestu Youtube liste najgledanijih materijala na Youtubu u Srbiji.

“Hello” je samo u prvoj nedelji imala ogroman broj emitovanja čime je od Justina Biebera preuzela prva mesta na listama slušanosti. Ova pesma dominira na način na koji nijednoj drugoj nije uspelo u digitalnoj eri. Za samo 24 sata, oborila je Vevo rekord u preslušavanju! Spot je zabeležio više od 249 miliona pregleda na YouTube kanalu, a brojem pregleda oborio je dnevni rekord gledanosti koji je držala Tejlor Svift sa pesmom “Bad Blood”. Takođe, “Hello” je prestigla i rekord “Wrecking Ball” pesme Majli Sajrus kao video koji je najbrže stigao do 100 miliona pregleda, i to samo za 5 dana!

Adele

Novi singl je ujedno i najprodavanija pesma ikada! Pored mogućnosti preslušavanja na YouTube-u, više od milion osoba platilo je dolar i 29 centi za download pesme! Drugo mesto drži Flo Rida sa hitom iz 2009. godine “Right Round” koji je prodao oko 636.000 digitalnih kopija u prvoj nedelji. Preko aplikacija Shazam koja prepoznaje pesme, za svega jedan dan, više od 200.000 ljudi želelo je da zna i sluša Adelin “Hello”. Nijedan singl ikada nije imao toliko prepoznavanja na Shazamu kao ovaj!

Foto: XL Recordings/Beggars Groupe / Lampsahde Media