H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2016: MODA BUDUĆNOSTI INSPIRISANA MUZEJSKIM ARHIVIMA

H&M predstavlja saradnju sa muzejom Musée des Arts Décoratifs smeštenim u Palati Louvre u Parizu. Nova H&M kolekcija Conscious Exclusive, kreirana nadahnućem koje potiče iz muzejskih arhiva, biće predstavljena 7. aprila u okviru otvaranja izložbe Fashion forward – Three centuries of fashion. Zaštitno lice kampanje biće Džulija Restoan Roatfeld, pariski umetnički direktor, stručnjak za stil i pobornik održivosti.HM_Conscious_Exclusive_Julia_Restoin_Roitfeld-1024x1417

Julia Restoin Roitfeld za H&M Conscious Exclusive Photo: Courtesy of H&M

„Čast mi je da budem ambasador tako jedinstvenog projekta. Mislim da je ideja da se kreira kolekcija nadahnuta istorijom umetnosti i mode – genijalna. Posebno zato što je sačinjena od inovativnih, održivih materijala koji predstavljaju budućnost mode“, kaže Džulija. Poznata po svom izrazito ličnom osećaju stila, ona je otelovljenje neusiljenog, svesnog, modernog šmeka.

Za ovu kolekciju Conscious Exclusive, H&M tim dizajnera tesno je sarađivao sa muzejom kako bi pronašao nadahnuće u muzejskim zbirkama i vekovima mode, kao i delima umetnika kao što je Gistav Moro. Ishod glamurozne linije modernih i svečanih odevnih komada protkan je taktilnim šarmom i estetskim nasleđem istorije.

„Ovom kolekcijom smo ideju održivosti podigli na potpuno novi nivo. Korišćenjem novih, inovativnih materijala kao što su perle, veštački dijamanti od recikliranog stakla i Denimite, materijal sačinjen od iznošenog teksasa, kreirali smo savremene stilove koji odišu prefinjenim šarmom“, kaže An-Sofi Johanson, kreativni savetnik u H&M.

H&M će biti ekskluzivni sponzor predstojeće izložbe koja će obuhvatiti odabrane stilove iz H&M arhiva, uključujući jedan model iz prve H&M dizajnerske saradnje sa Karlom Lagerfeldom 2004. godine, kao i jedan model iz nove kolekcije Conscious Exclusive. Cela kolekcija, odeća i modni dodaci za žene, biće dostupna od 7. aprila u približno 180 prodavnica širom sveta, i na internetu.

Foto: press