Hotel u Madridu spaja prošlost i elegantni dizajn

Barcelo Torre de Madrid hotel španija

Barceló Torre de Madrid hotel smešten je unutar simboličnog tornja u Madridu, a poslednji projekat renoviranja poveren je španskom dizajneru Jaime Haionu. Završeni enterijer hotela prostire se na devet spratova i obuhvata istoriju i kulturu Španije, a u isto vreme spaja uticaj prošlosti sa elegantnim dizajnom, koji ujedinjuje tradiciju i moderan pristup.

Arapski i maurski uticaj

Dok gosti ulaze u predvorje, ogromna skulptura medveda oslikanog zebrinim prugama, sa velikim mesinganim cilindrom, pozdravlja ih i želi im dobrodošlicu. Na ovaj način dizajner Jaime Haion odmah vas uvodi u ambijent koji je uredio u svom razigranom i sofisticiranom stilu. Bogatstvo boja i završnih obrada, poput dragulja, podseća na arapske i maurske uticaje, koji se često primećuju širom Španije. Ovi detalji su upotpunjeni rimskim lukovima i izborom nameštaja, uključujući Haionovu sopstvenu dizajnersku saradnju sa nekim dizajnerkim kućama.

– Bio sam u potpunosti posvećen stvaranju veoma posebnog i jedinstvenog prostora koji bi predstavljao novu viziju Španije, viziju daleko od tradicionalne estetike. Osim što je moj rodni grad, za mene Madrid predstavlja raznolikost i bogatstvo Španije – kaže Jaime Haion.

Mesingani crteži na prozorima

Glavni prostori unutar hotela Barceló Torre de Madrid je „Garra bar“ – kosmopolitska destinacija koja ima romaničke lukove i prozorima je okrenuta ka gradu, a na njima su ukrasi u vidu mesinganih crteža. Da bi se nastavila razigrana priroda Hajonovog stila, male skulpture, maske, likovi iz crtanih filmova… mogu se videti u javnim, zajedničkim prostorima i hodnicima, dok uokvirena umetnička dela dodaju osećaj misterije i nagoveštavaju špansku kulturu.

barcelo torre de madrid hotel španija

Barcelo Torre de Madrid hotel španija

Foto: designboom