Kako iskombinovati i nositi rolku na posao

 

Rolka je toliko multifunkcionalan odevni komad u zimskom periodu, a tako malo žena je nosi. Opravdanja su često teško razumljiva, od onog “guši me, davi mu ti oko vrata”, “grebe me i sve me svrbi” do najneopravdanijeg izgoora “ne znam kako da je iskombinujem za posao, inače bih je nosila”. Tradicionalno – nosi se ležerno, a to se posebno odnosi na one XL modele, takozvane chunky, masivne džemper-rolke, od krupnog pletiva/tkanja, sa glomaznom rolkom, a za poslovno odevanje, one tanje, od finijeg vunenog tkanja ili pamučne, idealne su za ispod sakoa ili vunenog kardigana. Znači, u ulozi druge kože tokom zime.

Ali, ni na pamet vam možda ne pada kako sve rolku možemo da nosimo. Pa evo, može čak i ispod slip večenje haljine, ili sa večernjim pantalonama ravnih nogavica tokom dana, pa dodate ukras, ogrlicu za večernju priliku…, a ovo su naši predlozi kako je da iskombinujete i nosite na posao, kako bi vam bilo toplo ovih zimskih meseci, a da dobro izgleda.

Džemperi sa rolkom su obično masivni komadi, dosta široki, često stilizovani, sa šlicem sa strane, na primer, sa naborima na rukavima i drugim detaljima koji ih izdvajaju od onih običnih, klasičnih modela. Na posao ih možete nositi preko košulje, koja može da viri ispod rolke, ili ne. Ovakve modele ne možete nositi ispod sakoa, te oni posebno dolaze do izražaja kada ih dobro ukombunujte sa kaputom. Rol-kragnu ne morate da preklapate, već je ostavite da nepresavijenu kako bi mogla da odigra ulogu šala i dobrog štitinika od hladnoće.

kako da nosim rolku na posao

Crna ili bela tanka rolka uve je diskretna i elegantna i odlično može da se iskombunuje sa pamučnom košuljom. Na ovaj način poigraćete se androginim stila tokom radnog vremena. Preko rolke i košulje nosite blejzer, a taj gornji ansambl uklopite sa pantalonama ravnom kroja, tkozvanim poslovnim, ravnih ili širokih nogavica, a mogu i one “na peglu”.

kako da nosim rolku na posao

Rolke koje su nešto elegantnije od klasičnih takođe možete dobro iskoristiti u poslovnom odevanju. One malo šire, koje više liče na džemper, i ne idu uz telo, jednim krajem možete upasati u pantalone ili suknju, i tako otkriti još jedan lep modni detalj primer za poslobni look – kaiš. Modele koji spadaju u malo elegantnije kreacije kombinujte sa suknjom ili klasičnim pantalonama, a mogu se nositi i preko haljine.

kako da nosim rolku na posao

Ako ste se često zapitali “šta će mi rolka bez rukava, kada i gde to da nosim” – niste jedini. Mnogo nas je. Ali, i to je neko kreirao s razlogom. Ovi modeli odlični su za radno okruženje u kojem tokom zime temperatura može da preraste u “previše zagrejan prostor”. Ukoliko možda radite u nekom takvom, rolke bez rukava su idealan komad za vas. Dok ne dođete na posao obucite topli kardigan preko rolke ili sako. Ako vam je hladno da golih ruku zimi nosite sako, možete preko rolke da obučete neki lagani, tanki džemperić na raskopčavanja, pa preko blejzer. A kada postane vruće, samo pristipute “raslojavanju”.

kako da nosim rolku na posao

Rolka u kombinaciji sa toplom suknjom i visokim čizmama spada u klasike, a vi se za posao možete poigrati nekim modernijim varijantama – na primer, maksi suknja i asimetrična crna rolka, uz čizme izraženih platformi.

kako da nosim rolku na posao

Ukoliko najviše volite klasičnu crnu rolku, sa kojom nikada neće pogrešiti, i imate onu kvalitetnu, od vune i kašmira, znači tanju a toplu, uz nju vam ne treba nikakv blejzer ni kardigan. Nosite je solo, uz suknju i pantalone. U ovom slučaju, trudite se da donji deo, pantalone, na primer, budu vrlo zanimljivog kroja, sa faltama, sa asimetričnim preklopom, neobičnom kopčom na pripadajućem kaišem ili uz efektan kaiš. Lanac-ogrlica je dobrodošao u ovom slučaju.

kako da nosim rolku na posao

kako da nosim rolku na posao

Foto: Pinterest