MIRISNE NOTE ZA KOSU: KAD OBLAK MIRISNIH MOLEKULA OSTAJE ZA VAMA

Da li vam miris za kosu treba ili ne – pa, to je pitanje na koje biste verovatno mogli da date mnogo odgovora koji svakako zavise od vaših životnih nakiva i životnog stila, ali, priznaćete da je savršen osećaj kada svakim pokretom kose širite mirisni oreol oko sebe. Ako mislite da ovakav proizvod može zameniti i vaš omiljeni parfem – može, da, ali ne zaboravite da parfemi ipak sadrže alkohol koji ne prija kosi. Iako kosa lepo miriše posle prolaska kroz mirisni oblak parfema, istovremeno se vlas isušuje i postaje krta i lomljiva. Zato su i kreirane razne mirisne, parfimisane vodice ili mirisne maglice za kosu koje ostavljaju lagani oblak mirisnih molekula. Na našem tržišti su još uvek retkost, ponekad se u nekoj liniji pojave kao prateći proizvod novog parfema, ali ipak možete naći i nekoliko odličnih parfimisanih vodica.
Balmain Hair Perfume sa retro pumpicom ostavlja miris svežine na vašoj kosi. Ovaj svilenkasti eliksir sa arganovim uljem neguje, oporavlja i štiti kosu, a u ovoj limitiranoj kolekciji mogu se nači prefmske vodice sa notama zvezdastog anisa, borovih iglica, cveta breskve, malina, gardenija, cveta pomorandže, karanfilića, jasmina, ruža, ylang-ylanga, kajsija, ljiljana, vanile, sandalovine, kedra, bosiljka i belog mošusa.
Chanel N°5 The Hair Mist je nežna, delikatna maglica za kosu večnog mirisa koja ostavlja elegantan mirisni trag na kosi u kome se mešaju note majske ruže i jasmina i cvetnog bukea čuvenog Chanel N˚5 parfema.
Maison Francis Kurkdjian kolekcija parfema sadrži i mirise za kosu, a jedan od njih je Amyris Femme sa notama francuske, nonšalantne elegancije. Neobavezno šarmantan. baš kao i Parižanke. Miris se razvija na svetao, elegantan i lepršav način, kroz duboke i baršunaste tonove irisa, svežinu limuna i cveta pomorandže na podlozi od ambera i mošusa. Cena: 70 ml, 7.970 din.
Tvorac brenda Byredo Ben Gorham želeo je kolekcijom parfema za kosu da se fokusira na inovativne načine nanošenja parfema. Blanche parfem za kosu je kombinacija poznatog Byredo mirisa i unikatne formule silikona i polimera koja stvara lagan i nevidljiv veo koji hrani kosu i daje joj sjaj, dok istovremeno na njoj ostavlja božanstven miris. Parfem ostaje na kosi tokom celog dana, a njegov miris se pojačava prirodnim kretanjem kose. Cena: 75 ml, 5.670 din. Byredo i Kurkdjian parfeme za kosu možete naći u Metropolitan parfimeriji.

Foto: folder39.com