NOSTALGIČNO MUZIČKO PUTOVANJE: KONCERTNI SPEKTAKL „INDEXI I PRIJATELJI – DA SAM JA NETKO”

svi na bini Indexi i prijatelji
Koncertni spektakl „Indexi i prijatelji – Da sam ja netko“ vraća se na pozornicu beogradskog Sava centra 30. septembra, a 1. oktobra gostovaće u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu. Tomislav Kašljević, inicijator projekta i producent, ponovno okuplja muzičare, nekadašnje članove Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu, još od 2007.
– Ovo je još jedan koncert posvećen legendama! Od samog početka se okupljamo da ovim koncertima odamo počast velikoj grupi, a uvek smo u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem, Đorđem Novkovićem i Encom Lesićem. Čast mi je što je CD koji je snimljen na jednom od proteklih koncerata “Indexi i prijatelji”, nagrađen Porinom, najvećom hrvatskom muzičkom nagradom – kaže producent Kašljević.

Brcko2 14 07 1979
Članovi grupe Index, Brčko, 1979.

Ove godine u postavi Indexa, osnovanih 1962. u Sarajevu, ponovo će svirati nekadašnji članovi benda – Fadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej i Miroslav Šaranović (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara). Pesme Da sam ja netko, Sanjam, Bacila je sve niz rijeku, Sve ove godine, Svijet u kojem živim, U jednim plavim očima, Plima… i mnoge druge, na najavljenom spektaklu pevaće vrhunski pevači našeg regiona – Dado Topić, Željko Bebek, Massimo, Hari Mata Hari, Goran Karan, Aleksandra Kovač, Boris Novković, Seid Memić Vajta, Jelena Tomašević….a poseban gost ovogodišnjeg koncerta je pobednik showa „X-Factor Adria“ Amel Ćurić! Karte su u prodaji za oba grada. Za beogradski koncert možete da ih nađete na blagajni Sava centra po ceni od 1.800/2.100/2.400/2.700 dinara i preko Eventim.rs, dok se za novosadski spektakl mogu potražiti na blagajni SNP-a po ceni od 2.200, odnosno 2.400 dinara.

Foto: press