OD SADA I SA UV ZAŠTITOM: LA ROCHE-POSAY NOVITET ZA NEGU PROBLEMATIČNE KOŽE NA SUNCU

Uticaj sunca danas i odrasli i mlađi doživljavaju na različit način te tako čak 75 odsto mladih veruje u mit da sunce popravlja stanje njihovih akni. Međutim, činjenice su dokazale upravo suprotno. Kao stručnjak za osetljivu kožu La Roche-Posay uvideo je potrebu za uvođenjem proizvoda koji će osobama sa problematičnom kožom istovremeno pružiti efikasnost u borbi protiv nepravilnosti i zaštitu od štetnih uticaja UV zraka. Novi proizvod Effaclar DUO (+) SPF 30 upravo objedinjuje te dve karakteristike i predstavlja idealnu dnevnu negu za osetljivu kožu u letnjim danima!
Koliko god verovali u mit o bubuljicama po kome je sunce prijatelj kože sklone aknama ipak treba imati u vidu da preplanulost kratkoročno čini ten ujednačenijim, ali isušujući efekat sunca uzrokuje prekomerno zamašćivanje kože nakon odmora. Masnoća u kombinaciji sa zadebljalim gornjim slojem kože začepljuje pore i sprečava pravilno lučenje sebuma. Sunce tako menja svojstva kože i čini je sklonijom aknama.
EFFACLAR DUO (+) SPF 30 sveža gel-krema nudi efikasno delovanje protiv nepravilnosti i fleka, s tim što je ovaj novi proizvod pojačan dnevnom zaštitom od UV zraka i oštećenja uzrokovanih zagađenjem.
Kako La Roche-Posay brine da u svojim formulacijama smanji broj sastojaka i ograniči se na one najvažnije, tako EFFACLAR DUO(+) SPF 30 sadrži:
– NIACINAMID koji ojačava hidrolipidnu barijeru kože i smanjuje pojavljivanje iritacija
– LHA – keratolitičko delovanje
– PROCERADTM – smanjuje pojavljivanje hiperpigmentacije
Tekstura EFFACLAR DUO(+) SPF 30 gel-kreme je matirajuća, hidratantna i osvežavajuća. Koža je nakon nanošenja nelepljiva i nemasna, odlična je kao podloga za šminku, nekomedogena, i bez ulja je.
Nova La Roche-Posay krema ima zaštitni faktor 30, a ako se pitate “zašto ne SPF 50” odgovor je sasvim jednostavan – zato što je SPF 30 dovoljan za zaštitu preko dana, a ujedno podržava prijatnu kombinaciju dobre UV zaštite i kozmetičnost. Cena tube od 40ml je 2.148 din.

Foto: press