ODLIČNI NASTUPI NAŠIH DIZAJNERA: IVANA PILJA@BERLIN – GEORGE STYLER@LOS ANGELES

george styler (2)

Redovni učesnici Beogradske nedelje mode modni dizajneri Ivana Pilja i George Styler zabeležili su uspešne nastupe u Berlinu, odnosno Los Anđelesu. George Styler je nakon uspešnih nastupa u Londonu tokom proteklih godina predstavio i svoju kolekciju u Los Anđelesu, na LA Fashion Week-u 17. marta 2016, dok je Ivana Pilja nastupila na Berlin Alternative Fashion Week-u poznatom po predstavljanju alternativnih modnih koncepta. ivana pilja (4)

Modeli Ivane Pilje, koja je treći put nastupila u Berlinu, predstavljeni su kao deo Alchemy programa, koji važi za najsvetliju tačku Berlin Alternative Fashion Week. S obzirom na to da je Berlin vrlo liberalan i otvoren ka umetnosti, Ivana smatra da je to pravo mesto za fashion show posebno zbog toga što taj modni događaj okuplja kreativne ljudi iz različitih oblasti. Pored 15 modela u prezentaciju njenih kreacija bili su uključeni i igrači sa performerom Le Pustrom, dok je art direkciju i koreografiju radio James Welsby, koji je samo zbog revije došaou Berlin iz Melburna. Novim modelima Ivana se obraća široj publici predstavljajući “ready to wear” komade. Kreacije su ponovo odraz njenih avangardih ideja i tendencije da eksperimentiše oblicima i iluzijom boja, po čemu je Pilja postala prepoznatljiva javnosti. Dizajnerka je i ovog puta otišla korak dalje u istraživanju novih formi, ali sa namerom da svoju umetničku viziju prilagodi svakodnevnim potrebama ljudi. Deo kolekcije posvetila je i muškarcima. Berlin polako postaje nova baza Ivane Pilje koja navodi da u tom okruženju želi da razvija svoj brend, a ovdašnji ljubiteji mode biće u prilici da uživaju u njenim impozantnim kreacijama 4. aprila, upravo na Black ‘n’ Easy Fashion Week-u.

George Styler se američkoj publici predstavio najkvalitetnijim komadima iz svojih kolekcija Fairytales, Ethno Pop, NetWork i Captivity. U njegovim kreacijama pojavljuju se motivi kako balkanskih, tako i afričkih i azijskih narodnih nošnji što ih čini privlačnim na bilo kom području. Mladi dizajner oduševio je prisutne svojim neočekivanim kombinovanjem srpskih tradicionalnih opanaka i afričkih animal detalja. Pored poigravanja oblicima, dimenzijama i krojevima, Styler pomera granice i po pitanju boja. “Njeno visočanstvo crna” svoj tron predaje upečatljivim, smelim nijansama kraljevskoplave, narandžaste, pink i zelene. Posebno je za oko zapala spretnost korišćenja pletenih materijala, što i ne čudi za jednog dobitnika nagrade Knitwear King iz 2014. godine. George Styler dobitnik je mnogobrojnih priznanja od kojih posebno izdvaja nagradu “Ones to watch” dizajnera sezone u Velikoj Britaniji. Upravo ova nagrada mu je donela priliku da svoje delo pokaže na London Fashion Week-u nakon čega njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Modeli obučeni u njegove kreacije krasili su stranice poznatih časopisa kao sto su Vogue, ELLE, Harper’s Bazar, The New York Times, Esquire i drugi.

Foto – George Styler: PhotoCredit:Manikandan Vijayakumar, Victor Navarro

Ivana Pilja – Photography by Michael Wittig , Peter E. Reiche , Nikola Sokolov
art direction/coreography – James Welsby
Headwear: Dragan Smiljanic
Hair: Nina B Budden using Oribe
Make up design: Issidora Mua Rose
Make up: Astrid Stebich & Desiree