Pastelni Uskrs

ROS_Filigran_Interior_1

Radosni prolećni praznik najavljuje nove početke, odluke i dugo očekivano sunce. Ove godine dizajneri velikih manufktura su najavili nešto suzdržanije detalje koji će se naći na uskršnjem stolu: linije su čiste, jer ističu oblike, a boje su diskretne i puderaste.

Svežina, jednostavnost i dečja vedrina su ono na šta se prvo pomisli kada se na stolu ili podmetaču za piknik nađe ovakav stalak za jaja. Brend Koziol koji insistira na kvalitetnoj eko plastici uvek ima predlog koji šarmira: pomoć u kuvanju jaja pruža Aloha držač, a da bi bila servirana kao da je svaki dan praznik pobrinuće se tacna za jaja A-Pril i tacna Bounty za postavljanje doručka.

Nežne površine mat stakla u kombinaciji sa svetlucavim akcentima i pastelnim i brašnastim nijansama delovaće na prostor poput lagane muzike. Leonardovi ručno rađeni zečići i ovčice od porcelana kao i staklena jaja mat površina nežan su uvod  proleće i dane prolećnog praznika.

Filigranski stakleni komadi koje je potpisala danska dizajnerka Lin Utzon tvore diskretnu igru u kojoj se mešaju svetlo i oblici, drške cveća i linije duvanog stakla. Zahvaljujući minimalizmu vaza sama zaslužuje pogled s poštovanjem – i bez prolećnog buketa zrači lepotom umetničkog dela, ona je neobavezujuća jer je lišena suvišne dekoracije.

 

Foto: Koziol, Leonardo, Rosendahl