POVRATAK SUPERMODELA: VETERANKE LEPOTE U PROLEĆNOJ KAMPANJI MODNE KUĆE BALMAIN

balmain1Kretivni direktor modne kuće Balmain Olivijer Rustejn supermodelima društvenih mreža “dao je slobodan dan” jer je rešio da ostvari davno zacrtani plan – da njegovu kolekciju predstave supermodeli 90-ih godina: Sindi Kraford, Klaudija Šifer i Naomi Kempbel. San mu se ostvario! Ove nedelje i zvanično je potvrđeno da će ovaj legendarni trio predstaviti kolekciju kuće Balmain za proleće 2016. a kao potvrda objavljen je deo crno-belih fotografija za prolećnu kampanju.  90s_supermodels_balmain_army_Galore_mag

“Ove talentovane dive inspirisale su me od prvih dana bavljenja modnim poslom. Dok sam bio školarac u Bordou, gledao sam jedan njihov editorijal i bilo mi je jasno kakvu moć transnformacije ima moda. Danas, mnogo godina posle toga, njihove slike na kojima deluju kao ikone, često utiču na moje raspoloženje i razmišljanja, i ne samo moje, već i drugih dizajnera. Svaki od njih će vam reći da je rad sa njima bio ostvarenje sna, i to bez ikakvog preterivanja. Dok smo snimali editorijal, smejao sam se sebi zamišljajući se kako bi kao adoloscent reagovao da mi je neko, putujući kroz vreme, rekao da ću jednog dana sedeti u studiju u Njujorku u kome ću snimati kampanju sa ove tri modne ikone”, izjavio je Olivijer Rustejn.balmain-3Govoreći o okupljanju tri veteranke lepote Olivijer nije krio koliko je rad sa njima drugačiji u odnosu na današnje modele.
“Njihova karijera je toliko jaka. One znaju sve o sebi. Poznaju svoje telo. Pokreću se u isto vreme kad i kamera!”, oduševljeno je objašnjavao prvi čovek kuće Balmain. Fotografije potpisuje Steven Klein.

Foto: Balmain