Praznični glamur zlatnih detalja

Trend metalik nijansi u enterijeru zauvek će ostati jedan od dominantnih, a do posebnog izražaja dolazi tokom prazničnog dela godine, uoči novogodišnjih praznika. Zlatni akcenti postaju sve vidljiviji u domu, a volimo ih zbog bogatog, raskošnog sjaja. Naravno, potrebno je voditi računa o ravnoteži, jer premalo detalja/ukrasa u zlatnoj nijansi može biti neopaženo, a previše nas može odvesti u sferu kiča.
Zbog svog svečarskog duha, zlato je veoma inspirativno za dekoraciju doma uoči novogodišnjih praznika jer to jeste vreme kada nas srećnima čini sva ta zlaćana svetlost, odsjaj šljikica i štrasa… Praznični glamur prija i volimo da ga ugostimo u svom domu.
Poenta je da decembar učinimo prazničnim, ili bar deo ovog meseca. To ne znači da morate da investirate u zlatne, raskošne lustere ili komade nameštaja u nijansi zlata. Ne, sasvim je dovoljno da napravite nekoliko postavki za trpezu ili ukrasite određene delova kuće/stana zlatnim detaljima. Sve što imate u ovoj nijansi iskoristite za mini praznične kućne dekor-instalacije.
Možda ste ih odavno otpisali, ali komplet starinskih čaša za vino ili šampanjac, sa zlatnom bordurom, ono je što vam treba ovog decembra. Lep detalj biće i zlatni svećanjaci, vaze, a zaltne činije mogle bi umesto voća da čuvaju ukrasne novogodišnje kugle. Suve grančice i sami možete pretvoriti u zlatne. Ofarbajte ih sprejom ili bojama koje imate i stavite u crnu, belu ili staklenu vazu.
Inspiraciju možete naći svuda oko vas, a ovo su detalji H&M Home praznične kolekcije za 2019. iskorišćeni za uvođenje praznične atmosfere u dom na veoma jednostavan, ali vrlo glamurozan način.

Foto: H&M Home press