RODITELJI TVRDE: ŠESTOGODIŠNJACI SU NAJKREATIVNIJI NA SVETU

Globalno istraživanje koje je kompanija Nestlé sprovela u pet država na dva kontinenta otkrilo je na koji način roditelji doživljavaju dečiju kreativnost. Rezultati su pokazali da gotovo svi roditelji, čak 98 odsto njih veruje da je kreativnost važna za razvoj njihove dece, dok samo trećina njih smatra da su deca sve manje kreativna kako odrastaju. Većina roditelja iz država u koje je istraživanje sprovedeno složilo se da su deca najkreativnija u periodu između šeste i devete godine – to misli 51 odsto roditelja u Italiji, 26 odsto u Poljskoj, 30 odsto u Grčkoj, 32 odsto u Turskoj i 42 odsto u Meksiku.
Uverenje koje masovno vlada među roditeljima je da tehnologija ima značajnu ulogu u udaljavanju dece od kreativnog načina razmišljanja. Veliki deo ispitanika iz Italije (51 odsto) i Turske (66 odsto) smatra da televizija najviše blokira dečiju kreativnost. Takođe, skoro polovina roditelja iz Meksika (45 odsto), kao i trećina roditelja iz Turske (36 odsto) naglašava da se bore da probude maštu kod svoje dece.
– Istraživanje robne marke Nesquik pokazuje koliko deca mogu da budu maštovita i kreativna. Uz adekvatan način života i kreativne aktivnosti, deca mogu da osmisle gotovo sve i mogu da budu podjednako kreativna u svim periodima odrastanja, pre i posle šeste i devete godine- ističe Ana Šotra, menadžerka korporativnih komunikacija kompanije Nestlé.
U okviru ovog ispitivanja Nesquik je organizovao i “kreativni izazov” tokom kojeg su deca i njihovi roditelji bili smešteni u zasebnim prostorijama, sa nekoliko predmeta koji se svakodnevno upotrebljavaju postavljenim ispred njih. Kako je vreme prolazilo, deca su uzimala predmete i počinjala da grade i stvaraju. S druge strane, roditelji su strpljivo sedeli i čekali uputstva, što je zabeleženo kamerom.
Iz Nesquik asortimana kod nas ćete naći žitarice za doručak i instant kakao napitak. Žitarice sa hrskavim žitnim kuglicama sa ukusom čokolade obogaćene su sa sedam vitamina, gvožđem i kalcijumom i idealan su obrok za decu. Nesquik opti-start instant kakao napitak sadrži odabrane vitamine i minerale koji nadopunjuju hranljivu vrednost mleka, kao što je vitamin D koji doprinosi normalnom rastu i razvoju kostiju dece, gvožđe – neophodno za normalan kognitivni razvoj dece, i cink.


Foto: press