SEPHORA MIX & PLAY SKINCARE: KOMBINUJ PROIZVODE, UŽIVAJ U MIRISIMA I OČISTI LICE

Samo ime prolećne Sephora Skincare kolekcije Mix and Play poziva vas da se spremite za beauty ritual nege  lica tokom kojeg ćete se ludo zabaviti kombinovanjem i isprobavanjem različitih tretmana za čišćenje koji odgovaraju vašem tipu kože. Sephora nam je za ovo proleće spremila veselu kolekciju – od pilinga, kreme za čišćenje/umivanje, do micelarne vodice, micelarnog gela i micelarnog mleka. Prolećni noviteti su svežih, neodoljivih mirisa, jednostavno su dizajnirani, u zabavnoj ambalaži i sa jasnim konceptom – lepota može biti dostupna svima!
Svaki proizvod u svojoj formuli ima neki od karakterističnih aktivnih sastojaka za ovu liniju, kao što su: aktivni drveni ugalj, zeleni čaj, kokos, ružu, juzu ili nar. Ukoliko ste u nedoumici i niste sigurni kako koji satojak deluje na kožu, da vas podsetimo:
Aktivni drveni ugalj odličan je za čišćenje kože, posebno one sklone aknama i bubuljicama jer ovaj sastojak poznat je i kao pravi “ubica” bakterija. Nakon primene pilinga sa drvenim ugljem koži lica se vraća sjaj i dobija onaj blistavi efekat. Proizvode sa ovim sastojkom obavezno dobro promućkati pre upotrebe!
Zeleni čaj bogat je antioksidansima i kada se koristi za negu kože pomaže joj da iz sebe izbaci toksine i ostale štetne materije koje narušavaju njen lep izgled. Od davnina se koristi i za izbeljivanje fleka na licu, smanjuje vidljivost ožiljaka, a odličan je i za umirivanje svih vrsta upala na koži lica. Ako imate problematičnu kožu – proizvodi za negu sa ekstraktom zelenog čaja su najbolji izbor za vas.
Juzu (yuzu) je ekstrakt dobijen iz japanskog limuna. Azijatkinje tradicionalno obožavaju ovaj sastojak u kozmetici jer veoma efikasno deluje na poboljšanje cirkulacije krvi, a posebno mikrocirkulacije u zoni oko očiju, gde je koža najtanja i najnežnija, i gde ovaj sastojak pomaže koži u sprečavanju stvaranja tamnih kolutova u toj regiji lica.
Nar se, zbog svog regenerativnog dejstva i efekata u procesu podmlađivanja kože, preporučuje damama sa zrelijom kožom. Aktivni sastojci i kiseline iz semenki ove crvene voćkice podstiču sintezu kolagena i elastina te se ulje nara u kozmetici najčešće može naći u proizvodima za podmlađivanje.
Ruža i njene dragocene esencije vekovima se koriste u kozmetici za negu i zaštitu kože. Ekstrakt ruže bogat je polifenolima, a sadrži i jake antioksidanse zbog čega je jedna od omiljenih esencija u farmaciji zbog svog hidratantnog i umirujućeg dejstva na kožu.
Kokos – od brojnih dobrih strana koje imaju aktivni sastojci kokosa dovoljno je da pomenemo da zbog masnih kiselina koje sadrži u sebi kokos deluje na kožu tako što je čini glatkom na dodir, dok istovremeno kokosovo ulje zadržava vlagu u koži. Esencija kokosa koži daje tonus i smanjuje vidljivost pora.

Svi proizvodi Mix and Play Skincare kolekcije formulisani su da eliminišu višak masnoće sa lica, make-up ostatke na koži i ostale nečistoće – u suštini, sve što naša koža ne želi da se na njoj nađe, posebno na kraju dana. Micelarne vodice su, na primer, pravi “magnet” za nečistoće, lako uklanjaju šminku i ne ostavljaju lepljiv trag na koži.
Proizvode iz ove kolekcije volećete i zbog svog praktičnog pakovanja, pogodnog za putovanja. Piling tubice i tubice kreme za čišćenje su od 50ml, dok su micelarna vodica, gel i mleko u ambalaži od 100ml.
Cene:
krema za čišćenje – 800 din.
piling – 800 din.
micelarna vodica, gel i mleko – 670 din.