FASHION SCOUT SEE: PROJEKAT KOJI ĆE OBJEDINITI DIZAJNERSKU SCENU 4 EX-YU ZEMLJE

Belgrade Fashion Week i Fashion Scout iz Londona pripremaju projekat FASHION SCOUT SEE koji će promovisatu regionalnu modu i objediniti dizajnersku scenu Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.
Finalnom revijom Fashion Scout See konkursa, 28. marta 2017. svečano će biti otvoren 41. Belgrade Fashion Week, a pobednik ovog regionalnog konkursa predstaviće svoju kolekciju tokom London Fashion Week-a u okviru vrlo značajnog programa ONES TO WATCH na septembarskom izdanju Fashion Scout. Doda Komad, Zora Mojsilović, Ana Ljubinković, Zoran Bosanac i Nenad Radujević u svojstvu žirija odlučili su da finalisti konkursa koji će predstavljati Srbiju na završnoj reviji budu: Nevena Ivanović, Lada Dragović i Ana Trošić Trajković.

Zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj saradnji između FASHION SCOUT projekta i Belgrade Fashion Week-a, dogovoreno je da se regionalna modna scena podigne na jedan viši nivo i da se uspostavi svojevrsni regionalni Fashion hub kao platforma za promociju kreativne i modne industrije regiona, kao i talentovanih dizajnera sa našeg područja. Dizajneri iz navedenih zemalja učestvovaće na svojim nacionalnim konkursima, a po tri najboja dizajnera iz svake zemlje predstavićese na finalnoj reviji koja će biti održana tokom narednog Belgrade Fashion Week-a. O pobedniku završne revije na kojoj će pored srpskih, učestvovati i predstavnici Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, odlučivaće internacionalni žiri. Pored ove vrlo vredne nagrade biće dodeljeno i više regionalnih nagrada sa pozivom za učešće na nedeljama mode u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Skoplju.

U okviru Fashion Scout programa tokom prethodnih godina značajne uspehe postigli su srpski dizajneri Marko Mitanovski, George Styler i Ana Ljubinković, ali su oni tom prilikom morali da prođu konkurse sa više od 300 internacionalnih dizajnera. Pobedniku FASHION SCOUT SEE konkursa put do Londona je u velikoj meri olakšan, a Belgrade Fashion Week je iskazanom inicijativom potvrdio vodeću poziciju među modnim projektima u regionu.

Foto: press