Skandinavski stil je jednostavan – čiste linije i stroge palete boja, plus upadljiv detalj

Foto: Søren Jepsen

Dok se skoro svi bore za pažnju svake osobe koja u rukama drži fotoaparat, Kopenhagenska nedelja mode jedno je od retkih velikih modnih okupljanja u Evropi na kojoj se i dalje možete pojaviti u starim farmerkama i majici, umesto da pozajmljujete kompletan look nekog brenda. Posetioci Nedelje mode u Kopenhagenu obično su opušteni, autentični, sa po kojim akcentom dobrog vintage modnog komada ili pak nekog najnovijeg detalja iz aktuelne modne sezone.

Miks svakodnevne praktičnosti i opuštenosti

Klasičan izgled ljubitelja mode u Kopenhagenu kombinuje svakodnevnu praktičnost sa opuštenošću. Tipičan posetioc Nedelje mode u prestonici Danske odiše sigurnim stilom, ali takođe izgleda spremno da svakog trenutka sedne na bicikl kako bi došao na after party. Patike su glavna stvar, dok komabinacija sa sportskim komadima, poput kupaćeg kostima, neće značiti da izgledate nedovoljno obučeni. Mnogo je rodne fluidnosti u skandinavskom svetu mode, te su granice izmežu “ženskog” i “muškog” vrlo male.

Čiste linije i stroge palete boja

Skandinavski stil poznat je po svojoj jednostavnosti. Čiste linije i stroge palete boja često se smatraju dnevnim redom, i takvi stereotipi se obično i vide na Nedelji mode u Kopenhagenu. Međutim, ima i dosta hrabrih dezena, mnogo boja i neobičnih, ali dobro odabrani klasika. Obući se za Nedelju mode jeste zabavno i uzbudljivo, ali Skandinavke o tome ne razmišljaju previše. Ključno im je da uvek istaknu jedan komad, boju ili siluetu i ne plaše se da budu primećene u gomili. Ipak, uvek se oblače za sebe i ni za koga drugog. Probajte njihov recept.

Foto: Søren Jepsen
Foto: Søren Jepsen
Foto: Søren Jepsen
Foto: Søren Jepsen
Foto: @cphfw
Foto: Søren Jepsen
Foto: Søren Jepsen
Foto: Søren Jepsen
Foto: Søren Jepsen
Foto: @cphfw