Soie Malaquais – parfem čije ime će vam tražiti da izdiktirate

Dries Van Noten modni brend upustio se i u priču sa kreiranjem parfema, a Soie Malaquais je mirisna kompozicija koja je pozicionirala ovu kuću među trenutno najpopularnijim. Iako je Dries Van Noten predstavio tek prvu kolekciju svojih parfema Soie Malaquais se veoma brzo našao u fokusu i postao jedan od najtraženijih.

Dries Van Noten Soie Malaquais parfem

Soie Malaquais parfem inspirisan je svilenim haljinama

Objašnjavajući kako je nastao Soie Malaquais kreatorka parfema Marie Salamange priznaje da se zaljubila u Dries Van Notenove svilene haljine u njegovom butiku Quai Malaquais. Tekstura tih haljina, kako opisuje, bila je toliko “tečna” da se stapala sa kožom, što joj je dalo ideju za kreiranje svilenkastog parfema koji obavija telo. I, pomešala je mirisne komponente kestena sa senzualnom vanilom. Inače, „Soie“ na francuskom znači svila, a „Malaquais“ predstavlja Quai Malaquais, mesto gde se nalazi Dries Van Noten butik u Parizu.

Luksuzan i elegantan Soie Malaquais  parfem “vrišti od kvaliteta”

Dries Van Noten Soie Malaquais je luksuzan i elegantan parfem. Sve u vezi sa ovim mirisom “vrišti” o kvalitetu – mirisna kompozicija i dizajn bočice od stakla, keramike i zatvrača koji asocira na starinski metalni predmet. Ovo je zavodljiv miris – i za žene i za muškarce, mešavina nota  bergamota, crne ribizle, ruže, svile, kestena i kakaa. Gornje note su crna ribizla i bergamot, srednje – svila i ruža, dok su među baznim notama kesten i kakao. Kombinacija ovih aroma stapa se u jedinstven miris, neobične gurmanske note. Silaža ili dužina traga koji parfema ostavlja na koži je veoma jaka. Kada se nanese na kožu parfem veoma dugo “putuje” za vama i nema osobe kojoj neće zagolicati nozdrave, uz pitanje – Izvinite, koji vam je to parfem? I, još nešto, nemojte se iznenaditi ako vas neko zamoli da mu izdiktirate ime parfema.

Dries Van Noten krši pravila koja odaju počast tradicionalnoj parfimeriji

Soie Malaquais se otvara dosta oštrim mirisom koji dalje polako “omekšava”. ALi, najzanimljivija je ta svilenkasta nota – nije ni mošusna, ni puderasta, jednostavno je svilenkasta! Nota kestena  obogaćuje kompoziciju ostavljajući originalni trag. Osim mirisne kompozicije Dries Van Noten je zaista doneo nešto novo u svet mirisa svojim šarenim i upečatljivim bočicama u koje su ugradili razne materijale – drvo, metal i keramiku, a u kolekciji od 10 parfema mogu se naći i kreme za ruke. Poznavaoci parfimerstva kažu da svojom prvom kolekcijom parfema Dries Van Noten krši pravila koja odaju počast tradicionalnoj parfimeriji.

 Soie Malaquais parfem

Dries Van Noten

Dries Van Noten parfem

Foto: driesvannoten.com