Stakleni stočić Soda u novim nijansama

Stakleni klub stočić nazvan Soda delo je grčkog dizajnera Yiannisa Ghikasa, koji ih je kreirao za italijanski brend nameštaja Miniforms. Nedavno su predstavljene nove boje ovog staklenog stočića – ametist i plava, pored već originalne ćilibar i petrolejzelene nijanse.

Miniforms.

Stakleni Soda stočić pravi se od murano stakla

Prvi put predstavljen 2020. godine, stakleni Soda stočić izazvao je veliko interesovanje zbog načina izrade. Svaki stočić u potpunosti je napravljen od jednog komada murano stakla, koji ručno duvaju tri majstora-staklara. Inače, italijanski brend namešataja Miniforms specijalizovan je za male stolove pa se tako u ponudi našao i Soda model, kao osveženje svakog enetrijera.

Vizuelno lak, ali ipak dosta težak

Soda stočić dizajniran je tako da se njegova forma smatra “bucmastom” ili “debeljuškastom”. Ima okruglu ploču i postolje u vidu stabljike, koja se sastoji od tri oblika latica, nastalih duvanjem vazduha kroz staklo. Površina finiširana čekićem za staklo nije potpuno glatka, dajući tako Soda stolu organski osećaj i efekat nalik prizmi. Uprkos svojoj vizuelnoj lakoći, sto je ipak težak 20 kilograma i dostupan je u višem, užem obliku ili nižem, širem obliku.

stakleni stočić

soda stočić

Foto: dezeen.com