SVEČANA PREMIJERA FILMA “ZONA ZAMFIROVA – DRUGI DEO” 24. JANUARA U SAVA CENTRU

ZONA 86 copy

Petnaest godina nakon što je ekranizovana ljubavna priča Stevana Sremca o Zoni i Manetu, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su priču Zona Zamfirova – drugi deo o životu u braku čuvenog para dve godine nakon venčanja.  U nastavku kultnog filma njihovu ljubavnu sagu u Vrati se Zone dočaraće Brankica Sebastijanović kao Zone i Milan Vasić kao Mane, a režiju potpisuje Jug Radovojević.  Zona Zamfirova drugi deo - plakat

Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak, smešteni su u period između 1905. i 1908. godine, a producent filma Miroslav Mitić, koji je zaslužan i za prvi film “Zona Zamfirova”, ističe kako je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana lepota naše zemlje u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi.
– Obuhvatili smo nekoliko krucijalnih porodičnih problema koji jednako tište mlade ljude kako tada tako i sada. Uveren sam da će film na najlepši način promovisati porodicu i naše društvo – naglašava Mitić čija je producentska kuća, zajedno sa “Pink international” snimila nastavak najgledanijeg domaćeg filma.
Glumac Milan Vasić kaže kako mu se čini da je uloga Maneta pisana upravo za njega.
– U filmu imamo tragediju, dramu, komediju, akciju i srećan kraj, sve što je potrebno za pravi, veliki film.

U filmu glume zvezde domaćeg glumišta: Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Dragutinović, Tanja Bošković, Milan Lane Gutović, Ivan Bekjarev, Goran Jevtić, Nela Mihajlović, Branko Đurić, Dragan Vujić Vujke, Miki Krstović, Jugoslava Drašković, Milan Kalinić, kao i gost iz Makedonije glumac Nikola Ristanovski koji tumači Hadži Zamfira. Scenografiju potpisuje Sale Denić, kostimograf je Jelena Stokuća, direktor fotografije Dimitrije Joković, a kompozitor Aleksandar Sale Sedlar. Distributer filma je Art Vista.

Foto: press