8 odličnih francuskih ostvarenja na trećem po redu Festivalu francuskog filma

festival-francuskog-filma

Festival francuskog filma domaćoj publici predstaviće 8 izvanrednih francuskih filmova, među kojima će biti i deo ekskluzivnih ostvarenja filmske selekcije iz Kana, dok će u okviru paralelnog programa biti prikazani francuski klasici čuvenih reditelja Mihaela Haneke (Michael Haneke)  i Roberta Bresona(Robert Bresson).

Ovogodišnje, treće izdanje Festivala francuskog filma, održaće se od 21. do 25. jula, na tri lokacije – u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom Vencu, u bisokopu Kombank Dvorana, ali i na online filmskoj platformi MojOFF.

 

Emocionalno putovanje uz film “Pod zvezdama Pariza”

Na repertoaru Festivala poslednjeg dana biće prikazan film „Pod zvezdama Pariza“, reditelja Klausa Dreksela (Claus Drexel) u čijem su ostvarenju glavne uloge poverene francuskim glumicama Katrin Fro (Catherine Frot) i Margarete Dumon ( Margaret Dumont). Radnja filma prati Kristinu, koja je beskućnica u Parizu. Jedne zimske noći zatiče Sulija, osmogodišnjeg eritrejskog dečaka, kako jeca ispred svog skloništa. Vezani svojim marginalnim uslovima, zajedno kreću na emocionalno putovanje, u potrazi za dečakovom majkom u Parizu.

Filmovi uporedo i na mojoff.net

Ljubitelji francuske kinematografije imaće priliku da, već drugu godinu za redom, u potpunosti isprate online Festival na zvaničnom sajtu mojoff.net na kojem će se filmovi prikazivati uporedo sa bioskopskim projekcijama.  Svim novim korisnicima platforme Festival će biti dostupan u vidu promo perioda po ceni od 1RSD.

Da ove nedelje provejava duh Francuske potvrđuju filmska ostvarenja koja ljubitelje sedme umetnosti očekuju u sklopu filmskog repertoara “U SUSRET… FESTIVALU FRANCUSKOG FILMA”. Frankofoni će imati priliku da pogledaju triler francusko-belgijske koprodukcije Prevodioci (Les traducteurs), koji je prošle godine zatvorio Festival francuskog filma. Film dolazi od francuskog reditelja Regisa Roinsarda, dobitnika nagrade publike na Internacionalnom filmskom festivalu u San Francisku 2013. godine, ali i poznatog po urnebesnoj romantičnoj komediji „Popularna“ (Populaire), iz 2012. godine.

U iščekivanju Festivala francuskog filma, još nekoliko francuskih naslova naći će se na ovonedeljnom repertoaru MojOFF platforme, poput ostvarenja: „Optužujem“ , reditelja Romana Polanskog, kao i francuski film za celu porodicu – „Moja porodica i vuk“.

Podsetimo, festival MojOFF nastao je proleća 2020. godine, a s početkom leta 2021. Online filmska “dvorana“ MojOFF postala je atraktivna platforma koja uz pomoć pretplate, publici i posetiocima ovog Online mesta, pruža ekskluzivan filmski repertoar.