TRI STVARALAČKE GODINE PRVE ULIČNE GALERIJE U BEOGRADU

01 Otvaranje izlozbe
Otvaranje izložbe u Uličnoj galeriji

Izložbom znamenitog zagrebačkog umetnika Igora Hofbauera Ulična galerija će 24. aprila proslaviti treći rođendan! Preko 50 izložbi, veliki broj festivala, radionica i koncerata deo su programa prethodne tri sezone ove gradske galerije koja je nekada bila ruinirani mračni prolaz. Pored otvorenosti za mlade i neafirmisane autore, galerija je posebnu saradnju ostvarila sa Ekspedicijom Inex film, sa institucijama kao što su Muzej savremene umetnosti, Kulturni centar Beograda i Oktobarski salon. Galerija je deo Nezavisne kulturne scene Srbije i predložena je za Evropsku nаgrаdu zа jаvni prostor u Bаrseloni zа 2014. godinu.

00 Prvobitno stanje
Nekada derutirani prolaz kod pasaža Bezistan (Terazije 27)

Ppored izložbe ilustrovanih plakata regionalno poznatog autora iz Zagreba rođendansko slavlje obeležiće i nastup hora Gerontološkog centra Bežanijska kosa, Yva & the Toy George, Lenhart Tapes i DJ set Cica Mica šlagerica.

06 Oslikavanje galerije
Oslikavanje Ulične galerijie

Ivan Hofbauer čuven je po vizuelnom identitetu alternativnog muzičkog pravca u Hrvatskoj, kao i originalnim plakatima za koncerte preko 100 muzičkih grupa u zagrebačkom klubu Močvara. Stari je prijatelj festivala Novo Doba, apsolutni saučesnik u Fijuk mreži, autor od kojeg se uvek traži plakat više! Uverite se kako je moguće u Novom Zagrebu nacrtati plakat za kinesku turneju francuskog benda, štampati taj isti plakat u Zemunu i tu transkulturnu saradnju ostvariti bez i uprkos mambodžambo evropskim fondovima za podsticanje multikulturne saradnje.

05 Kreativna radionica za decu
Kreativna radionica za decu u Uličnoj galeriji

Foto: Mikro Art – Ulična galerija