Trpezarija treba da “procveta”

Oživljavanje zidova je trend koji je industrija enterijera proteklih godina pozdravila otvorenih ruku. Za unošenje ličnog pečata i estetike u sopstveni dom kao najefektnije pokazale su se tapete sa motivima. Njihov izgled zavisi od prostorije koja treba da “procveta”. Tako se, na primer, cvetne pozadine najčešće biraju za trpezarije koje su, same po sebi, ispunjene radošću tokom zajedničkih porodičnih okupljanja. U zavisnosti od dizajna nameštaja i veličine prostorije mogu biti sa krupnim motivima cveća, lišća i stabljika, živog i jarkog kolorita poput bašte u cvatu, ali i one sa diskretnijim printom, sitnijim cvetnim detaljima u samo jednoj boji, beloj ili nijansi zlata.

Cvetni akcenti od poda do plafona čak i najjednostavijoj prostoriji daće poseban vizuelni identitet i lako postati “zvezda” čitavog ambijenta. Pažljivo ih treba uklapati sa ostatkom nameštaja koje bi, u slučaju razigranih tapeta, trebalo da bude mirnijih, svedenih formi. Tamne tapete zahtevaju svetliji nameštaj, ali to ne znači da se uz bordo zidnu podlogu neće dobro uklopiti crni sto i stolice, samo što su u tom slučaju svetliji tonovi rezervisani za pod i/ili tepih.
Industrija eneterijera pokazala je da su cvetne tapete vanvremenski dekor koji nikada neće izaći iz mode. Menjanju se samo motivi, boje i teksture tapeta.

 

Foto i izvor: elledecor.com