Umeće slaganja printova

 

Slaganje printova. Tema koja može da uplaši čak i one modno osvešćene osobe pune samopouzdanja, one koje se oblače na veoma specifičan način. Ova stilska prepreka ili bolje reći zamka, već dugo se proučava iz različitih uglova, ali, uz nekoliko smernica koje služe kao ideje vodilje – slaganje printova uopšte nije tako težak zadatak kao što izgleda. Paleta boja – činjenica broj 1 koju bi trebalo da imate na umu, jer sve dok dobro slažete boje, budite sigurni da nećete pogrešiti.

PRUGE + PRUGE
Trakasti ansambl može da izgleda ili epski odlično ili kao prava katastrofa jer odeća osuđenih momaka teško da se može zvati trendom. Prilikom slaganja prugastih komada odeće ne zaboravite na ključni momenat – proporcionalnost traka/pruga. Ako uklapate dva prugasta komada odeće ne zaboravite ovo pravilo “print slagalice” – uske prugice + šire pruge. Na primer, majica neka bude na sitne prugice, a suknja ili pantalone na baš krupne trake. Takođe, trudite se da ostanete u istoj porodici boja. Ako ste se odlučili za crno-belo varijantu, neka ta kombinacija nijansi bude zastupljena na oba odevna komada.

CVEĆE + PRUGE
Ova tehnika mešanja printova je najrazigranija i najčešće daje dozu zabave i humora kod ovakvog stila oblačenja. Jer cvetna bluza i torbica na prugice mogu da budu najbolje prijateljice! Ako odaberete haljinu ili bluzu sa sitnijim, manje upadljivim cvetnim printom to znači da imate odlični pozadinu tj. bazu za za neku statement torbu na pruge. A, ukoliko uz cvetni i prugasti dezen dodate svetliji džins – to je baš nosiva kombinacija.


LEOPARD + CVEĆE

Leopard “clutch-ica”, tašna ili cipele sa ovim animal printom savršeni su detalji koji će vas uvesti u svet slaganja printova. Nemanikakve mudrosti u nošenju leo dezena. Istina, prava “modna sigurica” glasi – crno + leopard. I, da. Uvek SAMO JEDAN leo detalj možete da dodate svojoj kombinaciji, sve ostalo može lako da otklizi u estradu. Koliko god bili sumnjičavi, leo dezen odlično ide kako uz karo motiv, tako i uz cvetni print.

Foto: Pinterest