UMETNIČKI PROJEKAT EGALLERY & STUDIO Š.U.N.D: PODRŠKA TALENTOVANIM KREATIVCIMA

Danica Veselinovic_Nered - inspirativni sklad

Prolećna izložba savremene umetnosti EGallery na kojoj će radove izložiti 20 vizuelnih umetnika otvara se 31. maja 2016. i narednih šest meseci krasiće nesvakidašnji galerijski prostor agencije za integrisane komunikacije Executive Group. Na ovoj, petoj po redu izložbi u Knez Mihailovoj 9 (II sprat) posetioci će moći da pogledaju fotografije, akvarele i radove grafičkog dizajna. EGallery je izložba prodajnog karaktera i deo je istoimenog umetničkog projekta koji agencija sprovodi u saradnji sa studijom Š.U.N.D (Šta umetnost nudi društvu) kako bi se pružila podrška talentovanim kreativcima.

Igru svetlosti i senke predstaviće akademski slikar i profesor likovne kulture Aleksandar Rapić kroz projekat „Radovi u (t)oku“. Njegovi foto zapisi malog formata predstavljaju svojevrstan autoportret zabeležen kretanjem svetlosti u enterijeru i pokazuju da lepotu fotografije ne čini samo tehnička izvrsnost, već i ideja, trenutak i oko posmatrača. Slikarka Danica Veselinović svojim akvarelima ukazuje na to da nered u našem okruženju ne mora nužno da bude razarajući po naš osećaj sigurnosti, čime pruža novu dimenziju uobičajenom haosu u domaćinstvu, a tu su i razigrane ilustracije Ane Momčilović kojie predstavljaju vizuelne putopise i prenose njene impresije o mestima koje je posetila u Srbiji.
Posetioci će svakog petka od 15 do 17 časova moći da pogledaju radove naših kreatiavaca uz prethodnu najavu na e-mail office@eg.rs.

Foto: press