Vesela kolekcija stakla iz Libana

india mahdavi

India Mahdavi, jedna od najtalentovanijih dizajnerki svoje generacije ekskluzivno potpisuje svoju prvu kolekciju čaša „les Mabouls“ za WawwLaTable brend. Vesela i šarena kolekcija staklarije napravljena je u Libanu, u zanatskom selu Les Ateliers de Tir, kako bi se podržale libanske zanatlije koje prolaze kroz veliku ekonomsku krizu. Staklene čaše i bokali ručno su napravljeni, uz pomoć metode duvanog stakla, i ukrašene jednostavnim, a vro efektnim šarenim kuglicama, koje se obično nalaze na dnu ćaše ili bokala.

“Kraljica boja” u Kući slavnih dizajnera

Poznata i pod nadimkom The Queen of Color (Kraljica boja) India Mahdavi je svojim talentom zaslužila i mesto u Design Hall of Fame, “adresi” na kojoj se mogu naći samo najbolji u sferi dizajna. Njen cilj je da savremenoj međunarodnoj sceni na jedinstven način predstavi, a samim tim tako i  proslavi orijentalni pop.

Zajedničke vrednosti – podrška zanatstvu i solidarnost

WawwLaTable i Indiu Mahdavi povezuju neke zajedničke vrednosti – podrška zanatstvu i solidarnost. Staklene čaše i bokali iz les Mabouls kolekcije se proizvode u Les Ateliers de Tir, zanatskom selu koje oživljava zanat ručno pravljenog i duvanog stakla, koji su u tom regionu izmislili Feničani. Zanatsko eko-odgovorno selo podigla je Međunarodna asocijacija za zaštitu grada Tira, pod okriljem UNESCO, kao prioritet, nudi poslove za žene i invalide u regionu južnog Libana.

india mahdavi  glasses

india mahdavi  glasses

india mahdavi  glasses

india mahdavi  glasses

Foto: WawwLaTable