18. BIJENALE KERAMIKE ODRŽAĆE SE OD 19. DO 30. OKTOBRA U HOLU RTS

1Tradicionalna izložba Sekcije za dizajn keramike i stakla ULUPUDS-a jedna je od najznačajnih izložbi koju više od 30 godina organizuje ovo umetničko udruženje, a na ovogodišnjoj postavci 18. Bijenala keramike, koje će se od 19. do 30. oktobra 2015. održati u Holu RTS-a, uživaćemo u najraznorodnijim eksponatima naših umetnika.

Oktobarsko bijenale organizuje se da bi se predstavila najbolja i najnovija dostignuća u oblasti savremene umetničke keramike i dizajna Beograda, ali i sa idejom da se na kvalitetan način prikaže najznačajnija ostvarenja nastala u periodu izmedju dve izložbe.

Velimir Vukićević
Velimir Vukićević

Za izlaganje na 18. Bijenalu keramike vladalo je veliko interesovanje. Domaćin ovogodišnje izložbe, kao i predhodna dva puta je Radio televizija Srbije koja je svoja vrata otvorila za izlaganje raznorodnih radova (keramoskulpture, panoa, figura, podnih, zidnih i prostornih instalacija… 33 umetnika. Iako su obrađivali
različite teme i slali nam različite poruke svojim delima, kada se gledaju zajedno, svi eksponati čine jednu kompaktnu i homogenu celinu.

Nadežda Djukanović
Nadežda Đukanović

Vizija Bijenala keramike “Beograd” je da doprinese popularizaciji umetnosti i dizajna keramike u prestonici u kojoj i umetnici i publika mogu da istraže najnovije tendencije i doprinesu kreiranju budućih, svežih i hrabrih interpretacija. Biće ovo i težak zadatak za žiri koji će morati da izabere i nagradi tri najuspešnija rešenja.

Iva Brkic, Aurum
Iva Brkić – AURUM

Kustos izložbe je Maja Škaljac Stanošević.

Foto: press