2CELLOS 19. JUNA U BEOGRADU: SPEKTAKL DVA VIRTUOZA NA KOME PUCAJU STRUNE

2CELLOS_DSC3873_color_by Stephan Lupino

O fantastičnom dvojcu 2CELLOS, Luki i Stjepanu, čija muzika budi emocije koje vas bukvalno “razvaljuju”, priča se i piše širom sveta, a koliko su cenjeni govori i činjenica da su u Japanu dobili i – svoj dan. Naime, 20. januar u Japanu je proglašen 2CELLOS danom, a bivši predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao ih je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu i odao im priznanje za njihov lični doprinos kulturi i promociji Hrvatske u svetu. Slavni virtuouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauer postali su popularni zahvaljujući video objavama jer njihove virtuozne nastupe do sada je videlo više od 100 miliona ljudi. U januaru ove godine proslavili su četvrtu godišnjicu od objavljivanja spota Smooth Criminal na YouTube kanalu koji ih je lansirao u zvezde.

Izdali su već tri studijska albuma i njihov uspeh kontinuirano raste. Iza sebe imaju mnogobrojne rasprodate koncerte, punili su najprestižnije svetske dvorane (Madison Square Garden, Paris Olympia, Quenn’s Diamond Jubilee, Emmys u L.A. itd ), gostovali u najpopularnijim svetskim šou-emisijama kao što su The Tonight Show with Jay Leno, više puta bili su gosti gledanog The Ellen DeGeneres Show-a… Nastupali su sa mnogobrojnim svetskim muzičarima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queen of The Stone Age, Andrea Bocelli i George Michael.

2CELLOS_DSC3921_by Stephan LupinoNjihov talenat prepoznao je i slavni Elton John. “Imali smo veliku Eltonovu podršku koji je verovao u nas i on nam je zapravo pomogao u karijeri više nego iko! Sa njim smo bili na turneji dve godine, bili smo u prilici da otvaramo njegove koncerte i sviramo zajedno sa njim u arenama širom sveta. To je neprocenjivo iskustvo i tu smo ispekli zanat”,  iskreni su 2CELLOS-i koji 19.juna nastupaju u beogradskom Sava Centru.

Pozivamo vas da se 19. juna, u 20 sati, zarazite zvukom violončela u beogradskom Sava Centru! Cene karata su 1.800, 2.400, 3.000 i 3.600 dinara.

Foto: Press