724 parfem – miris grada brenda Maison Francis Kurkdjian

724 parfem brenda Maison Francis Kurkdjian dočarava novu šifru za puls grada – dovoljno je da ga naprskate i sjedinite se ritmom grada. U arhitekturu svog novog parfema Kurkdjian je ugradio bergamot za nalet energije, aldehide za ritam, buket belih, tek otvorenih pupoljaka za prozračno nebo nad gradom, mošus i sandalovinu za osećaj ugodnosti.

724 parfem oslikava ritam grada

Blistav, dinamičan i prijatno omamljujući ritam širi se kroz note i akorde novog parfema brenda Maison Francis Kurkdjian nazvanog 724.
Postoji nešto u velikim gradovima što te preplavi, naelektriše, podigne. Preveo sam tu energiju komunikacije, taj puls života u miris – kaže Kurkdjian o inspiraciji za parfem 724.
Sve počinje svežim, razigranim akordom grada koji se budi, koktelom bergamota čiju arhitekturu
razbijaju aldehidi i diskretni metalni odsjaji. U srcu mu je vazdušasta aura, poput širokog neba nad
gradom, izgrađena laticama belih pupoljaka. Egipatski jasmin okružen je cvetom graška i pajasmina, poznatog po mirisu koji podseća na cvet pomorandže. U smiraj dana ulazimo u zonu komfora naslonjenu na mošus i sandalovinu.

Parfem 724 je mošusno-cvetnih nota

U svetlu čistog neba koje se podiže nad gradom uzdiže se elegantna silueta 724. Urbani pejzaži i njihova okolna arhitektura otvoreno su uticali na grafičku estetiku ove mošusne cvetne parfemske vode. Svetao, živ i udoban, 724 vas poziva da osetite gradski ritam. U gornjim notama se oseća svež urbani akord. To je osećaj čiste, energizirajuće svežine, formiran od bergamota iz Italije i vertikalnost aldehida sa sofisticiranim, blago metalnim, šumećim površinama. U srcu ovog mirisa leži prozračna aura koju prenosi buket cveća strukturiran apsolutom jasmina iz egipatskog slatkog graška i lažne narandže. U baznim notama, ovaj univerzum beline se predaje opojnom, utešnom osećaju zahvaljujući akordu sandalovine i belog mošusa. Mirisne note: aldehidi, ulje bergamota iz Italije, apstraktni beli cvetni akord, apsolut jasmina iz Egipta, akord sandalovine, beli mošus.

Kurkdjian je posebno vezan za gradove

Kurkdjian je obišao svet i uvek bio posebno vezan za gradove. Pariz je postao njegov dom od mladih dana, živeo je i radio u Njujorku skoro 5 godina, put ga je vodio kroz druge metropole poput Sidneja, Tokija, Seula, Šangaja, Nju Delhija, Manile, Moskve, Londona, Berlina, Buenos Ajresa, Los Anđelesa… Uprkos velikim razlikama u kluturi i istoriji, svi ovi gradovi su, u njegovim očima, imali nešto zajedničko – užurbanost, kreativno nadmetanje i onaj magnetski efekat koji te upije i učini da sve izgleda moguće.

Energija Njujorka pretočena u novi parfem

Kreiranjem vlastitog brenda 2009. godine, svoje parfeme zamislio je kao svojevrsnu „mirisnu garderobu“ za 24 sata, sedam dana u nedelji. Povezan sa vremenom u kome živi, duboko ukorenjen u urbani milje, uz želju da živi u harmoniji sa velikim gradom – stvorio je čitav niz mirisnih priča.
Novi 724 parfem direktna je želja da se energija velikog grada, posebno njegovog drugog doma, Njujorka, transformiše u miris.
Parfeme brenda Maison Francis Kurkdjian možete naći u Metropliten prafimerijama. Cena: 23.760 din/70 ml.

Maison Francis Kurkdjian 724

Maison Francis Kurkdjian

724 parfem

Foto: press