8 IDEJA ZA POSTAVLJANJE STOLA: MODERNO, KREATIVNO I OSVEŽAVAJUĆE

 

gardenstudiodesign.comeat
Foto: gardenstudiodesign.comeat

Ponestalo vam je inspiracije i novih ideja za dekoraciju trpezarijskog stola? Treba vam nešto novo, modernije, nešto sveže… Pogledajte nekoliko primera koji će vam pomoći da aranžirate sto za neke posebne prilike kao što su praznični ručkovi ili večere ili da bude postavljen i tako služi kao svakodnevna dekoracija. Tajna jednostavnih a elegantnih postavki stolova leži u slojevitosti – kombinaciji boja, tekstura i pribora. Otkrivamo vam i nekoliko “caka” koje dekorateri koriste kako bi postavka stola izgledala što lepše i elegantnije.

dwell-studio-SIZE
Foto: dwell-studio

1. Trudite se da čaše postavljate u nekoliko manjih grupa jer sto tada izgleda mnogo lepše nego kada su čaše postavljene svaka pored svog tanjira. Na primer, napravite grupu čaša za vino na jednom delu stola, a drugu grupa neka budu čaše za vodu
2. Ako je površina stola zanimljive teksture kao što su drvo, staklo, mermer… nemojte da koristite stolnjake i pokrivate je već odaberite adekvatne ranere ili podmetače
3. Budite kreativni sa escajgom, posebno srebrnim. Pribor možete da vežete ukrasnom trakom ili konpcem ili da ga vešto stavite u salvetu.
4. Centralni deo velikog stola idealan je za neku kreaciju, na primer, ikebanu sa cvećem, ukrasnu korpu sa voćem ili nekim dekoracijama u njoj… samo pazite da taj ukras ne bude prevelik jer bi moglo da se desi da se gosti za stolom ne vide. Znači, treba vam nešto nisko i usko.

http-__skinnylaminx.com_
Foto: skinnylaminx.com
gardenstudiodesgn.com_
Foto: gardenstudiodesgn.com
http-__www.saraluckey.com_blog_2012_06_a-modern-tablescape_
Foto: www.saraluckey.com
http-__www.restoredstyle.com_holiday-tablescape_
Foto: www.restoredstyle.com
increation.co_.uk_
Foto: increation.co_.uk_
miakarlsson.co_.uk_
Foto: miakarlsson.co_.uk_