A PATCHWORK: NOVA BURBERRY KOLEKCIJA ZA ŽENE INSPIRISANA BRITANSKOM ISTORIJOM

Najnovija ženska Burberry kolekcija za sezonu jesen-zima 2016. nosi zanimljivo ime – A Patchwork a predstavljena je na modnoj reviji održanoj u londonskom Kensington Gardenu. Linija je rađena od različitih dezena i tekstura inspirisanih britanskim umetnicima, muzičarima, odnosno britanskom istorijom uopšte. Mešavina tekstura, tkanina, materijala i boja objedinjuje grubo i rafinirano – svilu i sjajni lame, kašmir i zmijsku kožu. Jarka crvena i safirno plava boja, crna, boja senfa i vojnički zelena kombinuju se na kaputima, bomber jaknama, mantilima, ogrtačima, kao i na plisiranim suknjama i haljinama. 

Meke i prozračne siluete haljina naglašene su grubim obrisima kaputa i jakni, a torbe i čizme savršeno zaokružuju svaki novi look. Zvezde kolekcije svakako su “The Patchwork” torbe, inspirisane kopčom na kaišu kultnog Burberry mantila. Svaka torba je jedinstvenog dizajna i imena s varirajućim bojama, teksturama i ukrasima, te prepoznatljivim kaišom s kopčom koji se može nositi preko tela ili na ramenu. Uz torbe, tu je i “The Buckle Boot” – strukturirana čizmica do gležnjeva, podignute pete koja je rađena u dve varijante – zmijskoj i gumiranoj koži.

Jake Bugg, nagrađivani britanski muzičar, pobrinuo se za muzičku kulisu, a reviju je došlo da pogleda više od 1.000 gostiju, uključujući i Naomi Campbell, Rosie Huntington-Whiteley, Maria Tesina, Naomi Rapace, Lauru Dern, Alexu Chung, Suki Waterhouse i Ellie Goulding.

Modeli kuće Burberry u Beogradu su dostupni u XYZ Premium Fashion Store radnji u Ušće Shopping Centru.

Foto: press