Ajlajner – 3 jednostavna načina da ga besprekorno nanesete

Ajlajner se uz male trikove, čak i ako niste stručnjak za baratanje ovom finom četkicom, ipak može naneti besprekorno. Od tehnike Selene Gomez do izuma na Instagramu i TikToku, probajte kako da savršeno iscrtate linije oko oka. Savršena “krilca” na očima želi svaka žena, jer njima se jednostavno može izdužiti pogled i definisati celo lice. Tajna je u crnoj liniji koja ističe/poboljšava oblik oka. Ipak, postoje žene koje ne znaju kako da koriste ajlajner, nisu vešte sa njim, iako ga vole. Teorije kaže „morate pronaći liniju koja prirodno prati gornji kapak, umesto da oči izgledaju čudno“, a kako biste to postigli, evo tri jednostavna načina nanošenja ajlajnera.

kako da nanesem ajlajner

Metoda Selene Gomez

Pop zvezda je poznata po mačjem izgledu očiju. Kako je objasnila za Vogue magazin, „trik je da napravite liniju u sredini, gde oko počinje da bude pravo, zatim, počevši od donjeg kapka, stvaram neku vrstu krilca koje se spaja sa gornjim. A ako želim da oko učinim vidljivijim, zaokružim ga na sredini”.

TikTok metoda – više horizontalna nego linija pod uglom

Ova metoda posvećena je svima sa uskim, kosim očima. Joni Sann uči na TikToku da ne bi trebalo da crtate krilo iz spoljašnjeg ugla oka, već da napravite nagnutu liniju nadole, na spoljašnjem kraju kapka, a zatim je malo produžite preko kraja nabora. Za unutrašnje uglove, međutim, linije moraju biti poravnate, i da se dobro stapaju ka unutra.

@jonisann

wish someone told me when I first started wearing eyeliner😭😭 #makeuphacks #eyelinertutorial #makeuptutorial

♬ Stay True (Full Mix) – David Das

Tanka, trendi linija ajlajnera

Ovaj ajlajner look je veoma jednostavan za pravljenje. Treba vam četkica vrlo tankim vrhom kako bi izvukli mikroliniju na, gornjem, pokretnom kapku i kak bi se brzo izblendala ka spolja, stvarajući veoma tanak rep. Look možete da upotpunite i finim sa šljokicama na kapku.