AVON AKCIJA ZA BORBU PROTIV RAKA DOJKE: JELENA TOMAŠEVIĆ OBOJILA NIŠ U ROZE

Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke kompanija Avon je građanima Niša poklonila koncert Jelene Tomašević simbolično nazvan Niš je roze. Zajedno sa brojnom publikom koja se okupila na Letnjoj pozornici Niške tvrđave, simbolično obučena u roze, poznata pevačica poslala je poruku podrške ženama i njihovim porodicama koje se bore sa najčešćim malignim tumorom kod žena u Srbiji.

– Oktobar je mesec u kome svi zajedno treba da se potrudimo da skrenemo pažnju na značaj redovnih pregleda, jer je rak dojke izlečiv u čak 90 odsto slučajeva ukoliko se otkrije na vreme. Zato mi je veliko zadovoljstvo što sam ove godine mogla da budem deo ove ohrabrujuće priče zahvaljujući kompaniji Avon, ali i uz pomoć divne publike koja je doprinela tome da enama koje se suočavaju sa ovom bolešću pokažemo da nisu same. Zajedno smo zaista obojili Niš u roze – izjavila je Jelena Tomašević nakon koncerta, a Elizabet Korobčenko, direktorka kompanije Avon za Srbiju, Crnu Goru, Bugarsku, Albaniju i Makedoniju dodala:
– U Srbiji smo pokrenuli Avon Akciju za borbu protiv raka dojke još 2004. godine i u okviru nje kontinuirano prikupljamo sredstva prodajom proizvoda sa ružičastom vrpcom od kojih je celokupan bruto profit namenjen donacijama. Sve naše humanitarne aktivnosti predvode Avon Dame i Gospoda, zahvaljujući kojima je upravo grad Niš, u kojem su ove godine postignuti najbolji rezultati, sasvim zasluženo bio domaćin ovog divnog koncerta.
Ove godine donacija je upućena Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš, gde je omogućeno obnavljanje PACS sistema koji pruža mogućnost arhiviranja i analize zdravstvenih podataka hiljada žena iz ovog grada i okoline. Posetioci koncerta su poručivanjem proizvoda sa ružičastom vrpcom na licu mesta doprineli prikupljanju sredstava za sledeću donaciju, koja će biti usmerena nabavci opreme za biopsiju koja je neophodna kliničko bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu.

Foto: press