BIODERMA ORGANIZUJE: BESPLATNA ŠKOLA ATOPIJE ZA KVALITETNIJI ŽIVOT

BIODERMA tim i Klinika za dermatovenerologiju KCS organizuju besplatnu Školu atopije u periodu od oktobra 2017. do aprila 2018. godine, a prva škola održaće se 21. oktobra, u 11 sati, u Kliničkom Centru Srbije. Atopija je nasledna sklonost ka burnijem reagovanju na uobičajene stimuluse (alergene) iz spoljašnje sredine. Jedna od manifestacija atopije je atopijski dermatitis (često nazivan ‘’ekcem’’) i veoma je učestao godinama unazad, a broj obolelih se u poslednjih 30 godina utrostručio.
Osobe sa atopijskim dermatitisom susreću se sa mnogo nedoumica kada je u pitanju pravilna dijagnoza, lečenje, nega kože i svakodnevni život praćen neprijatnim simptomima bolesti. Nedoumice su dodatno pojačane kontroverznim natpisima u medijima, posebno na internetu. Kako bi obezbedili pouzdane informacije osobama sa atopijskim dermatitisom, Bioderma tim, uz podršku francuske Bioderma Laboratorije, organizovaće besplatnu Školu atopije koja će se održavati nekoliko puta godišnje, na Klinici za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije. Škole atopije pomažu boljem razumevanju bolesti, dokazano povećavaju uspešnost terapije i kontrole bolesti i dovode do poboljšanja kvaliteta života pacijenata sa atopijskim dermatitisom. Atopijski dermatitis zahteva multidisciplinarni pristup, pa će i učesnici na radionicama Škole atopije imati priliku da čuju savete dermatovenerologa, pedijatra alergologa i psihologa, kao i da ovim stručnjacima postave pitanja.

U periodu od oktobra 2017. do aprila 2018. održaće se pet škola, sa do 50 polaznika u svakoj od njih, radionice će trajati oko dva sata, a broj učesnika je ograničen.
Stručni tim prve Škole atopije su specijalisti dermatovenerolog doc. dr Svetlana Popadić, pedijatar alergolog doc. dr Marina Atanasković-Marković i psiholog Vukašin Čobeljić, a spektar tema na radionicama pomoći će polaznicima da bolje razumeju uzroke, tok bolesti, lečenje i lakše se nose sa njenim simptomima u svakodnevnom životu. Specijalni gost prve radionice biće Nađa Higl, plivačica sa zlatnom medaljom osvojenom na Svetskom prvenstvu, a koja će polaznicima škole preneti svoja iskustva borbe sa ekcemom.
Za Školu atopije mogu da se prijave osobe sa dijagnozom atopijskog dermatitisa, kao i roditelji dece sa atopijskim dermatitisom. Prijave se primaju posredstvom internet stranice www.atopijskidermatitis.rs. Za više informacija o školi, temama i terminima, pratite Bioderma internet i Facebook stranice.

Foto: press