BOŽO VREĆO NA KOLARCU: ČOVEK ANĐEOSKOG GLASA KOJI DOTIČE SRCA I MILUJE DUŠE

Poznati autor sevdalinki Božo Vrećo održaće solistički koncert 10. maja u 20.30 sati na beogradskom Kolarcu. Poslednjih godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svetska nuzička senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterisao kao „čoveka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše“ a smatraju i da je sinonim potpune slobode.
Muško-ženska dualnost Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem. Do sada je objavio četiri studijska albuma, a poslednji je “Pandora”. Ovog leta izaći će i njegov peti album, „Božo Vrećo – live in Paris“ sa snimcima live koncerta iz čuvenog Théâtre Le Palace u Parizu.
Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije. U nekoliko navrata javno je izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svetlost dana i zasjao punim sjajem“.
Na repertoaru koncerta na Kolarcu, uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo otpevaće i autorske sevdalinke kojima je popunio prazninu od više od 30 godina, koliko dugo nisu pisane. Karte su u prodaji po ceni od 1.000 i 1.200 dinara na blagajni Kolaraca i Eventima.

Foto: press