CALLA BY INES ATELIER: PRIČA O BELOJ HALJINI

IMG_3351Dvadesetominutnom predstavom u Centru za kulturnu dekontaminaciju dizajnerka Ines Janković predstavila je CALLA kolekciju, iz linije Modern Bride INES Atelier. Bela haljina u različitim varijantama prezentovana je na scenografski posebno osmišljenoj pozornici CZKD-a, za čiji se umetnički aspekt pobrinula dizajnerka Maria Jelesijević.

Manekenke su se pojavljivale na sceni ispred ogromnog zida koji je iscrtala Darija Basta, jedna za drugom, u različitim belim haljinama, praćene muzikom gudačkog kvarteta Intermezzo i fantastičnim svetlosnim efektima mađarskih dizajnera svetla – La Luz.

IMG_3382Ovo je bila idelana prilika da se prikaže i nakit iz kolekcije Modern bride, koji je bio izložen u dvorištu Paviljona Veljković. Ova kolekcija je samo uvod u novu liniju nakita Bird in space, koju će Ines posebno predstaviti do kraja ove godine.

Calla 2015/16 je kolekcija belih haljina-venčanica za narednu sezonu, iz linije Modern bride. Dizajn modela je baziran na klasičnoj, vanvremenskoj eleganciji, u duhu modernog i geometrizovanog. Forma cveta kala je poslužila kao inspiracija za siluete modela, ali i kao svojevrsna simbolika, s obzirom na to da je kala oličenje veličanstvenosti i lepote. Otuda i ideja da se bela haljina predstavi na jedan grandiozan način, baš onako kako zaslužuje.

Kolekcija Calla sadrži 18 modela, međusobno povezanih formom i prefinjenim materijalima. U izradi su korišćene različite vrste svila, najfiniji til, francuska čipka, kao i ručno rađene aplikacije sa Swarovski kristalima. Upravo se ovi dekorativni elementi nadovezuju na Ines Atelier priču o nakitu. U antičkom dobu kala je predstavljala cvet posvećen Heri, Zevsovoj ženi. Darivanjem ovog cveta, pokazujete osobi koliko je jedinstvena, elegantna i posebna, što je upravo poruka Calla kolekcije za modernu mladu.

Ines-37

Ines-92

 

Foto: press