ČETVRTI PO REDU WHISKY FAIR 2019. ODRŽAĆE SE U BEOGRADSKOM MARKETU

Tradicionalno u novembru, svi ljubitelji viskija i ostali hedonisti biće u prilici da uživaju na još jednom, četvrtom po redu Sajmu viskija. Poznati Whisky Fair ove godine održaće se u prostoru Beogradskog Marketa, u ulici Žorža Klemansoa 19, tokom 23. i 24. novembra 2019. godine.
Pored organizovane degustacije više od 100 vrsta viskija koje će se naći na jednom mestu, posetioci će moći da upoznaju istoriju i kulturu ovog vrsnog napitka. Osim dobro poznatih viskija iz Škotske, Irske i SAD, kao i popularnih brendova viskija koji su dostupni na domaćem tržištu, beogradska publika biće u prilici da proba i neke egzotičnije varijante, kao što su, tajlandski, japanski ili kubanski viski. Ovo je prilika da se isprobaju različiti ukusi viskija iz celog sveta, i to za dva dana. 

Dnevni program Whisky Fair obuhvata predavanja i radionice na kojima će eminentni poznavaoci viski kulture zainteresovane bliže upoznati sa istorijom, razlikama među vrstama viskija i objasniti kako da iskoriste maksimum iz svake čaše. Viski je piće koje se pije sa stilom, pa je ceo događaj koncipiran oko ideje da se posetioci upoznaju s kulturom ispijanja viskija i poreklom svake flaše, odnosno zemljom iz koje dolazi.
Procenjuje se da je viski star više od 2500 godina, a preteča viskija – piće koje se tada nazivalo „arak“ potiče iz drevne Indije. Viski u obliku koji danas poznajemo vezuje se za putovanja Svetog Patrika u škotsku i smatra se da je on, osim o hrišćanstvu, pripovedao o načinima i svrsi destilacije. Iako prvi značajniji i pisani tragovi o poreklu i nastanku „vatrene vode“ potiču iz Škotske, i to iz 1494. godine, debata o tome ko je izmislio viski i danas je aktuelna. Irci ne prihvataju ovaj istorijski podatak, već smatraju da su upravo oni tvorci čuvenog pića. Kako najbolji viskiji i danas potiču iz Škotske i Irske, čini se da će ova borba za prisvajanje porekla trajati još neko vreme.
Dnevne, edukativne radionice ujedno će biti i šlagvort za večernji program koji obuhvata degustaciju viskija koji nam dolaze iz celog sveta.
Sve informacije i program četvrtog Whisky Fair-a pratite na sajtu www.whiskyfair.rsPROGRAM WHISKY FAIR
Subota 23.11.
All about WHISKY
12h – Početak Whisky Fair
15 – 15.45h Radionica: „Glenfarclas” powered by Tales from the cask
16.30 – 17.15h Radionica: „Monkey Shoulder Cocktails” powered by G3 Spirits
18.00 -18.30h Radionica: „Nadraži svoja čula sa viskijem od raži” powered by Bar Kultura
21 – 21.15h Svečano otvaranje
21.15 – 02h Whisky Fair žurka – DJ Ognjen Krstić

Nedelja 24.11.
12h Početak Whisky Fair
14.30 – 15.15h Radionica: „Glenfiddich – A World Pioneer Malt Whisky ” powered by G3 Spirits
15.45 – 16.30h Radionica: „Flair Bartending” powered by Danilo Trifunović
17.00 – 17.45h Radionica: „Tullamore DEW” powered by Tales from the cask
18.00 – 20h Whisky Fair chill out party

Celodnevni program – Whisky experience
Barber shop – Open Chair
Curling table – Slide your best
Photo corner – Take a Whisky Fair selfie
Deo sredstava od ulaznica i aktivacija doniraće se za podršku promovisanja odgovorne konzumacije alkohola, a više o tome saznajte na sajtu konzumirajteodgovorno.rs

U petak 29. novembra od 18 časova održaće se Aukcija otvorenih flaša (Beogradski market).

 

Foto: press