DESERT DREAM: STIGLA JE CHANEL MAKEUP KOLEKCIJA ZA PROLEĆE/LETO 2020.

– Tražila sam nešto poetično, poput sećanja, neki prirodni filter zbog čega će sve izgledati pomalo sneno – objasnila je svoju inspiraciju Lucia Pica, kreativna makeup i dizajnerka boja kuće Chanel. Tražeći inspiraciju za novu Chanel kolekciju za proleće leto 2020. nazvanu Desert Dream, Lucia Pika otisnula se na fotografsko putovanje u središte drevne pustinje, ekspediciju koja je otkrila potpuno novu perspektivu boja. Prigušene boje pustinje i prigušeni tonovi Polaroida zajedno su stvorili paletu koja dočarava smirenost.– Ponekad su reference bile prilično doslovne – ružičasti kvarc na zemlji odavao je svetlucavu, ružičastu svetlost na suncu i to me odmah podsetilo na senke ili svetlucavi puder/hajlajter. Te kombinacije roze, prljavoroze i ljubičaste nijanse stvorile su potpuno novi raspon boja – istakla je globalna makeup direktorka brenda Chanel.Chanel Desert Dream linija spaja svetlucavi sjaj i toplinu izabranih tonova. Ružičastobež highlighter Éclat Du Desert sa ugraviranim natpisom na površini svojom reljefastom površinom dočarava prepoznatljive obrise peščanih dina pustinje. Cena: 7.040 din.Baume Essentiel je višenamenski sjaj u stiku koji, pre svega, licu daje svežinu. Nanosite se na delove lica najizloženije sunčevoj svetlosti – na jagodične kosti (visoko iznad obraza,a ispod očiju), na čelo, na most nosa i sredinu brade. Ovaj proizvod se može koristiti i kao senka za oči, ispod obrva (kao hajlajter), ali i kao sjaj za usne. Cena:  5.380 din.Prigušene boje pustinjskog tla poslužile su kao inspiracija za senke za oči. Desert Dream kolekcija donosi dve Les 4 ombres Multi-Effect Quadra senki za oči sofisticiranih i mirnih nijansi, za kreiranje brojnih kombinacija boja na očima i njihovo slojevito mešanje. Cena: 6.790 din. Stylo Ombre et Contour senke za oči u olovci su u kompatibilnim nijansama i možete ih koristiti za iscrtavanje linije duž oka, zajedno se bojama iz palete ili kao solo senku za kapke. Cena: 3.790 din.Ombre Premiere Laque su kremaste metalik senke za oči u 5 nijansi. Mogu se nanositi na ceo kapak kao tečna/kremasta senka, ili kao hajlajter na centralni deo kapka ili unutrašnji ugao oka. Cena: 4.100 din.
Za usne su kreirani ruževi u dve teksture – kremastoj i mat. Kremasti Rouge Allure na usnama postaju sve intenzivniji što više slojeva nanosite. Ultra mat ruževi Rouge Allure Velvet Extreme mogu se nositi samostalno, a možete ih dodati i malo sjaja po želji. Cena: 4.610 din.

Le Vernis lakovi za nokti u dve nijanse prate kompletnu “pustinjsku priču”. Dugotrajni zaštitni lak za nokte trajnog sjaja naćićete u nijansi 735 Daydream (prljavoroze) i 739 Mirage (jorgovanljubičasta). Cena: 3.330 din.

Foto: CHANEL Beauty press