CONDE NAST ITALIA POTVRDIO: U MILANU SE OTVARA AKADEMIJA ZA INFLUENSERE

Italijanski Conde Nast saopštio je početkom nedelje da se u Milanu otvara Conde Nast Social Academy ili tačnije Akademija za “influensere”. Boreći se protiv predrasuda da se blogeri i influenseri nalaze na suprotnoj strani medijskog sveta, Conde Nast Italia odlučio je da otvori akademiju u kojoj će obučavati nove, sertifikovane generacije influensera.
– Želimo da odbacimo lažni mit da su influenseri neprijatelji medijskih kompanija – objasnio je Luca Dini, direktor korporativnih komunikacija u Conde Nast Italia, prilikom predstavljanja novog projekta ove medijske kuće.
S obzirom na to da potrošači sve teže sagledavaju granicu između novinara/urednika i influensera, Conde Nast je odlučio da se polaznici akademije obučavaju da na pravilan način koriste društvene medije/mreže, da se fokusiraju na kvalitet sadržaja i poštovanje etičkih standarda. To znači da sve ono što se plaća i spada u kategoriju oglasa – tako i bude javno&jasno naznačeno, kao i da broj pratilaca bude transparentan, “zarađen” na osnovu kvaliteta a ne kupovinom lažnih profila.
Po završetku programa i obuke na Social Acadamey, novoformirani profesionalci dobiće sertifikat i biće integrisani u mrežu influensera Conde Nasta koja već sada broji 300 osoba.
– Ne postoje dobre ili loše platforme, već kvalitativne razlike – naglasio je Fedele Usai iz Conde Nast Italia, objašnjavajući kako kompanija želi da preuzme aktivnu ulogu na terenu kako bi stvorila profesionalne mogućnosti i nadgledala ovu oblast.
– Ovo je naša društvena odgovornost. Moramo da obučavamo ljude. A, ako jednog dana kompanijama zatrebaju obučeni i profesionalni influenseri, mi ćemo biti jedini koji će biti u mogućnosti da ih odmah preporuče – tvrdi Usai.
Prvi akademski program ponuđen je kandidatima kroz stipendije, jer po rečima Conde Nast menadžmenta, investiranje je jedini način da zadrži status “referentnog igrača”.
Isplanirana u saradnji sa luksuznom divizijom L’Oreal Italia, i uz naučnu i edukativnu podršku milanske Škole menadžmenta SDA Bocconi, prva sesija se usredsređuje na područja lepote i životnog stila.