COSMOPROF BOLOGNA: NAJVEĆI SALON LEPOTE PROSLAVIO 50 GODINA POSTOJANJA

Cosmoprof, jedan od najvećih sajmova lepote održan je u Bolonji i ove godine, osim što je zabeležio rekordnu posećenost i broj izlagača, obeležio je i važan jubilej – ova fešta lepote proslavila je 50 godina postojanja.

Najnovije trendove u svetu lepote i nege predstavilo je 2.677 izlagača iz 69 zemalja sveta, od vodećih beauty brendova pa do onih niche. Od gotovih proizvoda, preko aparata pa do sirovina, tendencije vode ka novim prirodnim formulama nege uz akcenat na zaštiti okoline kako u korišćenju sirovina tako i u načinu pakovanja. Cosmoprof je ove godine poseban akcenat stavio i na proizvode koji pokrivaju različite etničke grupe, s obizrom na to da je, kako je istaknuto, reč o rastućem segmentu na polju nege i lepote.


Cosmoprof je pedeseti rođendan obeležio izložbom “50 godina lepi” organizovanom u saradnji sa Milanskom bibliotekom mode – posetiocima su predstavljene naslovne strane vodećih italijanskih i svetskih magazina, od šezdesetih godina prošlog veka pa do danas što je bio jedinstven uvid u beauty trendove tokom proteklih decenija.

Tekst i foto: Tamara K.