Detalji u domu moderne porodice, ali one koja čuva uspomene

Danski home brend OYOY Living mnogo je više od samog dizajnerskog brenda. On je osmišljen za moderne porodice koje vole da ponovo oživljavaju uspomene iz detinjstva, ali da stvaraju nove. Dizajn Oyoy kolekcije zasnovan je na danskoj tradiciji jednostavnosti. Predstavlja razigrani, ali ravan estetski pristup dizajnu i prati svakodnevni porodični život.

Redizajn uspomena iz detinjstva

Oyoy Living je jedan od najjačih danskih dizajnerskih brendova koji nudi kućne dodatke za decu, odrasle i dom u kojem žive. Danska dizajnerka Lotte Finboe osnovala je kompaniju u januaru 2012. rukovodeći se idejom da proizvodi predmete za dom, klasičnog i funkcionalnog dizajna, dugotrajan, sa jedinstvenim detaljima i primamljivim kombinacijama boja. Pod uticajem tradicionalnog danskog dizajna, proizvodi su ustvari redizajn uspomena iz detinjstva. Na osnovu ovih uspomena stvoreni su jedinstveni proizvodi usredsređeni na funkcionalnost spoja oblika i funkcionalnosti.

Dansko nasleđe

A iza imena, odnosno naziva brenda je jedna sjajna priča. Naime, ime brenda inspirisano je slovima OY koja su od 1929. godine bila oznaka na svim danskim avionima. Pa, bez obzira na to gde se u svetu mogu nalaziti avioni, osećaj pripadnosti Danskoj je dominantan. Tako da u OYOY Living Design kažu da su ponosni na svoje korene što dokazuju i slova OY ukazuju na njihovo dansko nasleđe.

Foto: @oyoylivingdesign